Tenista Štěpánek dostal volnou kartu do Wimbledonu

Tenista Radek Štěpánek dostal od pořadatelů volnou kartu do Wimbledonu. Aktuálně 117. hráč světa se tak do svého nejoblíbenějšího grandslamu na trávě v All England Clubu nemusí probíjet z kvalifikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek

Tenista Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

„Mám velkou radost. Je to pro mě čest a současně i závazek. Věřím, že se organizátorům odvděčím tak, že budu předvádět svou pestrou hru a pobudu v Londýně co nejdéle,“ uvedl sedmatřicetiletý Štěpánek v e-mailu pro ČTK.

Vzhledem ke svému postavení v žebříčku se nedostal přímo do hlavní soutěže a připravoval se na kvalifikaci. Zároveň požádal o volnou kartu, o které rozhoduje komise na základě předchozích výsledků v turnaji, a uspěl. „Potěšilo mě, když mi při oznamování této skvělé zprávy ředitel Wimbledonu řekl, že o mé kartě se příliš nediskutovalo a všichni zainteresovaní její přidělení podpořili,“ uvedl Štěpánek.

Karvinský rodák letos uspěl v kvalifikaci Australian Open i Roland Garros, kde pak v prvním kole trápil svým atraktivním tenisem pozdějšího finalistu Brita Andyho Murrayho, za což si vysloužil od mnohých uznání. Minulý týden prošel na trávě ve Stuttgartu z kvalifikace až do čtvrtfinále. „Jsem rád, že kartu jsem si vybojoval svými letošními výsledky a výkony a nedostal jsem ji jen z nostalgie,“ uvedl Štěpánek.

Wimbledon je pro něj srdeční záležitostí. V Londýně odehrál před 14 lety svůj první grandslam a postoupil do 3. kola. O čtyři roky později postoupil do čtvrtfinále, což je ve dvouhře jeho nejlepší grandslamový výsledek. V turnaji chyběl jen v roce 2010.

Štěpánek se těší na volno

Dvojnásobný daviscupový vítěz měl radost, že díky kartě bude mít před Wimbledonem čas na odpočinek. „Teď mě čeká devítidenní volno bez turnajů, které bych s kvalifikací rozhodně neměl,“ pochvaloval si.

„Fyzicky i zdravotně se cítím skvěle, ale za poslední měsíce jsem odehrál strašidelně moc zápasů a potřebuji si odpočinout, fyzicky, ale i mentálně,“ uvedl. Od pondělí se začne připravovat v Londýně.

Volnou kartu do hlavní soutěže dostala například i Slovenka Daniela Hantuchová. V minulosti dokázal Wimbledon vyhrát jen jeden hráč s divokou kartou - Chorvat Goran Ivaniševič v roce 2001.

Z českých tenistů obdržel od organizátorů do hlavní soutěže Wimbledonu naposledy volnou kartu předloni Jiří Veselý a postoupil pak do 3. kola.

Přímo se do soutěže letos kvalifikovali Tomáš Berdych, Veselý a Lukáš Rosol, mezi ženami pak dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Denisa Allertová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme