Tenista Štěpánek je v Basileji ve čtvrtfinále, čeká ho Federer

Tenista Radek Štěpánek si zajistil na turnaji v Basileji účast ve čtvtfinále, když v utkání druhého kola porazil Kolumbijce Santiaga Giralda 3:6, 6:2 a 6:0. V boji o postup mezi poslední čtyřku narazí český hráč na Švýcara Rogera Federera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek

Tenista Radek Štěpánek | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Radek Štěpánek nevstoupil do utkání 2. kola dobře. V prvním setu se nemohl dostat do tempa a podlehl Giraldovi 3:6. V dalším průběhu zápasu ale svůj výkon výrazně zlepšil a ve třetí rozhodující sadě dokonce nedovolil kolumbijskému hráči uhrát ani game.

Ve čtvrfinálové bitvě čeká Štěpánka nesmírně težký soueř - Švýcar Roger Federer. Zanedlouho dvaatřicetiletý český daviscupový reprezentant odehrál dosud se současnou světovou dvojkou a předtím dlouhodobě nejlepším tenistou žebříčku ATP deset duelů, ze kterých odešel pouze dvakrát jako vítěz.

Štěpánkovi navíc může komplikovat situaci i skutečnost, že ještě večer odehrál v Basileji čtvrtfinále čtyřhry. Spolu s Lukášem Dlouhým v něm podlehli srbsko-čínské dvojici Tipsarević - Lu. Federer má oproti tomu dnes volno.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme