Tenista Štěpánek mění deblového parťáka, dál plánuje hrát i s Hradeckou

Převážně vinou zranění vypadl tenista Radek Štěpánek z elitní stovky světového žebříčku, teď se do ní chce po roce a půl vrátit. Ideální šanci bude mít bronzový medailista z Her v Riu v následujících týdnech, kdy ho čeká série turnajů v Asii. Na ní se poprvé představí i s novým partnerem do čtyřhry, Kanaďanem s českými kořeny Vaškem Pospisilem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

„Má to krásnou historii. Když bylo Vaškovi devět let, tak ho trénoval můj táta a mladý Vašek mu říkal, že by bylo hezké, kdyby si se mnou jednou mohl zahrát,“ vypráví Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek bude hrát s Kanaďanem Pospisilem, pokračovat chce v mixech s Lucií Hradeckou

Po 17 letech se tahle touha vyprávěná českým tenistou Kanaďanovi splnila. Po nevydařeném US Open se český tenista rozhodl nepokračovat dále po boku legendy čtyřhry Nenada Zimonjiće, a naopak zkusit partnera z úplně jiné kategorie.

„Je to odlišný parťák od těch mých posledních. Alespoň co se týče data narození. Energie a elán je někde jinde a to se mi líbí,“ vysvětluje Radek Štěpánek, který i v sedmatřiceti letech patřil vedle svých spoluhráčů, kterými byli samí zkušení tenisté, k těm mladším a musel se přizpůsobit potřebám specialistů, kteří dvouhry nehráli.

„S Vaškem je výhoda, že se umíme individuálně připravovat s tím, že v deblu budeme táhnout za jeden provaz. Nebude tam cítit velká závislost na čtyřhře,“ vysvětluje Štěpánek.

Pospisil už má jeden grandslamový titul - a to právě ten, kterého nejspíše bude Štěpánek chtít při vzájemné spolupráci dosáhnout. V roce 2014 vyhrál čtyřhru Wimbledonu, spolupráce česko-kanadského páru začne na turnaji v Šanghaji za tři týdny.

Kromě nového partnera do čtyřhry ale Štěpánek plánuje i další spolupráci ve čtyřhře s Lucií Hradeckou, se kterou získal medaili v Riu. „Olympiáda mě naučila hrát i do ženy,“ usmívá se český tenista.

Stanislav Zbyněk, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme