Tenista Veselý hraje ve Francii o Rio. Udělám pro to vše, říká český talent

Tenista Jiří Veselý dnes bude honit dva zajíce najednou. Na grandslamovém Roland Garros bude bojovat o postup do třetího kola dvouhry a zároveň také o účast na olympijských hrách v Riu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý porazil v Monte Carlu Novaka Djokoviće

Jiří Veselý porazil v Monte Carlu Novaka Djokoviće | Zdroj: Reuters

Ve třetím kole Roland Garros ještě Jiří Veselý nikdy nebyl a ani na olympijském turnaji do letošního roku nehrál. Pokud dnes porazí zkušeného Španěla Nicolase Almagra, vylepší si osobní maximum v Paříži a prakticky si zajistí letenky do Ria. Ale takto svůj zápas dvaadvacetiletý reprezentant nechce stavět.

„Jestli se mám na olympiádu dostat, tak se tam dostanu. Udělám všechno pro to, abych se dostal nejen do Ria, ale abych tady udělal dobrý výsledek. Pak uvidíme, co bude dál,“ říká Jiří Veselý, kterému by možná ani dnešní porážka neškrtla olympijskou účast.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Jiří Veselý si může postupem do třetího kola Roland Garros zajistit účast na OH v Riu

Stropem je sice momentálně vzdálená 56. příčka žebříčku v době po Roland Garros. Ale protože před ním je spousta Španělů i Francouzů, a z každé země mohou hrát v singlu maximálně 4 tenisté, mohla by mu i současná pozice v sedmé desítce pořadí nakonec stačit.

Navíc, někteří hráči se akce nezúčastní, buď ze zdravotních, nebo jiných důvodů, třeba proto, že je největší sportovní svátek sice možná láká, ale neživí.

„Nejde tam o žádné body, to je pro nás hráče trochu demotivující. Peníze tam taky žádné nejsou. Hlavní věc, o kterou se hraje, je medaile a myslím, že v mém věku bych na olympiádě hrát měl. Je to mimořádná událost, na kterou se nepodaří dostat každému. A jestli mám šanci se do Ria dostat, byla by škoda nejet,“ přiznává Jiří Veselý.

Ten si účast na hrách může pojistit v dnešním zápase na Roland Garros, o postup do třetího kola bude usilovat i Tomáš Berdych, který má jako osmý hráč žebříčku účast v Riu jistou. Mnohem napínavější boj o letenky do Brazílie je mezi českými deblistkami.

French Open 2016 | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme