Tenisté pojedou na semifinále Davis Cupu do Francie v nejsilnější sestavě

K semifinálovému souboji Davisova poháru do Francie zamíří český výběr v nejsilnějším složení. V nominaci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila nechybí ani sedmý hráč světa Tomáš Berdych, jehož doplní Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý. Hrát se bude v Paříži na antuce centrkurtu v areálu Roland Garros od 12. do 14. září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych je poprvé v kariéře v osmifinále US Open starším hráčem na kurtu

Tomáš Berdych je poprvé v kariéře v osmifinále US Open starším hráčem na kurtu | Zdroj: ČTK

Největší hvězdou týmu je Berdych, který sice nehrál v dubnovém semifinále na půdě Japonska, ale hned o měsíc později se nechal slyšet, že ve Francii chybět nebude.

Berdych má společně se Štěpánkem (39. hráč žebříčku ATP) hlavní podíl na úspěšném tažení tenistů v Davis Cupu v posledních letech. V roce 2009 se český výběr probojoval do finále, o tři roky později dokonce „salátovou mísu“ získal a v minulém roce triumf zopakoval.

Návrat Berdycha je zásadní, přiznává Navrátil před semifinále Davis Cupu

Číst článek

Ani Francouzi neponechali nic náhodě a proti Česku nastoupí v plné síle. Kapitán Arnaud Clément nominoval světovou desítku Jo-Wilfrieda Tsongu, Richarda Gasqueta (14.), Gaëla Monfilse (24.) a Juliena Benneteaua (28.). Náhradníkem je Gilles Simon (31.).

„Francouzské hráče jsem viděl všechny, mají formu a jde z nich strach. Davis Cup je ale jiná soutěž, navíc se teď dva měsíce nehrálo na antuce,“ dodal Navrátil.

Ve čtvrtek je na pořadu los pořadí zápasů. Páteční dvouhry začnou v 10.30, sobotní čtyřhra je na programu od 14.00 a v neděli se bude hrát od 10.30.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme