Tenisté Rosol a Veselý postoupili v Bukurešti do čtvrtfinále

Tenista Lukáš Rosol si na turnaji v Bukurešti zahraje ve čtvrtfinále. V utkání druhého kola potvrdil roli favorita, když porazil Srba Dušana Lajoviće ve třech setech 4:6, 6:4 a 6:3. Postoupil i Jiří Veselý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open | Zdroj: Reuters

Rosol přitom úvodní sadu prohrál a v té následující po ztraceném podání v sedmé hře prohrával 3:4. Rychle srovnal a za stavu 5:4 prorazil Lajovićovi druhý servis řadě.

Ve třetím setu český daviscupový reprezentant o první brejk přišel, ale v šestém gamu neudržel Lajović podání a pustil Rosola do vedení 5:2. Český hráč měl k dispozici mečbol už v další hře, ale utkání nakonec ukončil až při svém servisu po dvou hodinách a šesti minutách.

Devětadvacetiletý Rosol, který si v Bukurešti zahrál své první dvě finále v kariéře na ATP Tour, a v roce 2013 zde dokonce slavil triumf, měl coby čtvrtý nasazený v úvodním kole volno a dnes si připsal první letošní výhru na antuce.

Naopak pouze jednomu brejkbolu čelil Veselý v duelu druhého kola proti Maliku Džazírímu z Tunisu. Jednadvacetiletý český tenista zvítězil bez ztráty podání hladce 6:3, 6:1.

O postup do čtvrtfinále se Veselý utká se třetím nasazeným Chorvatem Ivem Karlovićem, s nímž jediný předchozí duel prohrál dvakrát 6:7. Rosola čeká Španěl Guillermo García-López.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 494 310 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (4-ČR) - Lajović (Srb.) 4:6, 6:4, 6:3, Veselý (7-ČR) - Džazírí (Tun.) 6:3, 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme