Tenisté Srbska v čele s Djokovičem chtějí „salátovou mísu”

Vyprodaná hala plná bouřících fanoušků. To bude velká zbraň srbských tenistů v jejich historicky prvním finálovém duelu Davis Cupu proti Francii. Tou druhou - a neméně účinnou - by měl být nejlepší hráč země a bělehradský rodák Novak Djokovič.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup

Davis Cup | Foto: Davis Cup

Bělehradského rodáka Srbové až nekriticky obdivují, byl to právě vzteklý Novak Djokovič, který v září v semifinálovém duelu s Českou republikou po prohraném deblu málem rozklížil celý domácí tým. Jenže v následující nedělní dvouhře otočil utkání s Tomášem Berdychem, a protože pak domácí tenisté celý zápas vyhráli, nikdo se nad tím nepozastavoval.

Pro srbské fanoušky je světový hráč číslo tři někde na úrovni boha, alespoň toho sportovního, a vlastně ani moc nezáleží na tom, co zrovna na kurtu předvede. Ale Novaku Djokovičovi na tom záleží moc, ne že ne. Vždyť podobnou příležitost už mít v životě nemusí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Davis Cupu hraje v Bělehradě Srbsko s Francií

,,Může se vám to stát třeba jen jednou za život, že si zahrajete finále Davis Cupu před vlastními diváky. Podpora publika je moc důležitá. Upřímně čekám plnou halu, nic jiného nepřichází v úvahu,“ teší se Djokovič.

A fanoušci pro změnu očekávají, že to bude ten samý Novak Djokovič, kterého sledují větší část druhé poloviny roku. Ve formě, která ho v září dovedla až do finále US Open nebo před týdnem v Londýně do semifinále Turnaje mistrů, bez jakékoli větší známky únavy.

,,Utkání za národní tým je dostatečně velkou motivací, hrál jsem teď v posledních měsících slušně, sehrál jsem dost dobrých zápasů, i s těmi nejlepšími Federerem i Nadalem. Teď doufám, že mi to pomůže, a že společně vybojujeme týmovou trofej, a přineseme zemi historický úspěch,“ přeje si největší srbská tenisová hvězda.

Třetí hráč světa si ve druhé páteční dvouhře možná překvapivě nezahraje s Michaelem Lodrou, se kterým nedávno v Paříži poměrně hladce prohrál, ale s Gillesem Simonem, kterého pro změnu před dvěma měsíci v Pekingu snadno porazil.

Pokud ovšem francouzský nehrající kapitán Guy Forget nepřipravil podobnou kulišárnu, kterou v září český celek překvapili právě Srbové, a nominaci ještě z náhlých zdravotních problémů na poslední chvíli nezmění.

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme