Tenistka Benešová vzala Šarapovové na US Open jen tři hry

Ani Iveta Benešová nevystoupila ze stínu, ve kterém se český tenis na letošním US Open nachází - v utkání druhého kola singlu žen prohrála s Marií Šarapovovou 1:6, 2:6. Ve hře tak zbývá už jen Petra Kvitová, kterou čeká třetí kolo proti turnajové dvojce Kim Clijstersové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Benešová po porážce ve 2. kole US Open

Iveta Benešová po porážce ve 2. kole US Open | Zdroj: ČTK

Benešová sice nezačala zápas úplně špatně a nechybělo moc, aby pro sebe získala první game. Jenže to se nepovedlo, vzápětí ji Šarapovová odskočila do vedení 2:0 a začala se rýsovat velmi jednoznačná partie.

,,No to asi určitě, prostě mi ten začátek utekl a pak když jsou tyhle hráčky na koni tak hrajou čím dál tím líp," potvrdila sedmadvacetiletá rodačka z Mostu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Benešová po vyřazení ve 2. kole US Open

Iveta Benešová se pokoušela bojovat, jenže na někdejší světovou jedničku zkrátka neměla. Při snaze odevzdat v zápase maximum si Češka nestihla užít ani to, že si vůbec poprvé v kariéře zahrála na US Open na centrkurtu.

,,Já jsem se hlavně snažila do toho nějak dostat a bohužel nějakou atmosféru kurtu jsem moc nevnímala. Tak to teda budu mít super vzpomínky budu mít," komentovala lehce ironicky 68. hráčka žebříčku WTA.

Iveta Benešová brala svou porážku s nadhledem, přesto byla poměrně smutná. Zase se jí nepovedlo dostat se přes druhé kolo US Open.

,,Je to těžký no, tady to záleží hodně na losu. Druhý kolo je tady zatím moje maximum, s čímž tedy určitě spokojená nejsem," připojila zklamaně Benešová.

V kariéře odehrála s Šarapovovou vyrovnanější utkání

S Marií Šarapovovou přitom Iveta Benešová nedávno odehrála daleko vyrovnanější zápas. Překvapila jí tedy soupeřka svým výkonem?

,,Tak už jsem spolu párkrát hráli, takže jsem to tak trošku čekala, ale fakt jsme měla problém se do toho dostat. Ten minulej zápas, co jsem hráli, jsem měla v obou setech 4:3 a servis. Hrála jsem prostě líp no," uzavřela Benešová.

Překvapení se tedy nekonalo. Nezbývá než doufat, že se o nějaké postará už zmiňovaná poslední Češka ve dvouhrách Petra Kvitová, ale to by se jí muselo povést přejít i další kola, aby byl dojem z letošního US open v očích českého fanouška jiný, než katastrofální.

Benešová se s US Open rozloučila, podlehla Šarapovové
Kvitová postoupila na US Open do třetího kola
Tenista Tomáš Berdych nezvládl první kolo US Open. Na turnaji končí
Je kvalifikace na US Open nevýhodou? Jak pro koho

Tomáš Lörincz, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme