Tenistka Bouzková je ve finále juniorky US Open

Český tenis stále může získat vítěznou trofej z US Open. 16letá Marie Bouzková totiž porazila v semifinále juniorky domácí Američanku Caroline Dolehideovou 6:3 a 6:1 a pražská rodačka je tak historicky třetí českou juniorkou, která si zahraje v New Yorku o titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková nastupuje na kurt

Marie Bouzková nastupuje na kurt | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Bouzková postupuje turnajem jako nenasazená přes papírově silnější protihráčky. Porazila turnajovou dvojku, šestnáctku, jedenáctku a ve finále ji čeká devátá nasazená, Ukrajinka Kalininaová.

Proti domácí Dolehideové, která v prvním kole zdolala ve třech setech Markétu Vondroušovou, se česká tenistka žijící většinu roku v Americe příliš nenatrápila. Na kurtu strávila hodinu a čtvrt a zatím na turnaji neztratila ani set.

Finále juniorky si v New Yorku zahrály i dvě další české hráčky. V roce 2002 Barbora Záhlavová-Strýcová, v roce 1985 Andrea Holíková. Ani jedna z nich ale neuspěla.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme