Tenistka Hlaváčková odletěla do Ria sama. Hradecká ještě léčí zranění

Tenistka Andrea Hlaváčková už ví, jaké to je vybojovat olympijskou medaili. Ve čtyřhře v Londýně dosáhla s Lucií Hradeckou na stříbro, ale i když teď odcestovala do Ria, stále nemá jistotu, že bude na turnaji v Brazílii cenný kov obhajovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblové partnerky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Deblové partnerky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková | Zdroj: ČTK

Tenisté Tomáš Berdych nebo třeba Karolína Plíšková vynechávají nadcházející olympijské hry kvůli obavám z viru zika. To obhájkyni stříbra z londýnské čtyřhry Hlaváčkovou trápí něco úplně jiného.

Do dějiště olympiády Ria de Janeira odcestovala s další částí české výpravy dnes v noci. Ale bez své parťačky Hradecké, která ještě nestihla doléčit zranění a tak zatím není úplně jisté, jestli bude duo H + H cenný kov v na brazilském turnaji obhajovat.

„Nemohla jsem i spát, strašně se těším,“ říkala před nástupem do letadla směr Brazílie Hlaváčková, která se musela narychlo sbalit, protože původně měla odcestovat s dalšími olympioniky až v pondělí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Andrea Hlaváčková odletěla do Ria bez své kolegyně Lucie Hradecké, která ještě léčí zranění

Za obvyklým úsměvem na tváři devětadvacetileté deblistky ale bylo vidět i něco jiného - trocha starostí. Její tradiční spoluhráčku ze čtyřhry Hradeckou totiž stále trápí zranění břišního svalu, kvůli kterému se odhlásily i z generálky na Rio - turnaje na pražské Štvanici.

„Není to nic příjemného, ale samozřejmě já budu hrozně ráda, když bude Lucka ready, a proto jsme obětovaly start tam a věřím, že bude připravena. Od soboty začne lehce trénovat, ještě nemůže servírovat, takže je to takové tréninkově složité, ale já jedu do Ria napřed. Chci být připravená, abych pomohla týmu a mohla přidat něco navíc.“

Delší aklimatizace se bude jedné z obhájkyň stříbrných medailí z londýnského deblu hodit i proto, že ji v Brazílii čeká velmi specifické prostředí.

„Londýn byl pro nás hodně známý. Člověk to hraje ve Wimbledonu, kde se cítí jako doma, tohle je ale něco jiného,“ vysvětlovala Hlaváčková.

Tenisový turnaj v Riu de Janeiru si zahrála jen jednou v kariéře a to ještě jako juniorka. Teď věří v druhé, úspěšnější vystoupení, pokud tedy Hradecká bude fit. Do slavnostního zahajovacího ceremoniálu zbývá ještě týden.

„Na zahájení se těším strašně moc. Doufám, že se na něj budeme moct jít podívat, protože náš turnaj začíná už den potom, a kdybychom hrály třeba už v deset ráno, tak se obávám, že tam nebudeme moct jít. To by mi bylo hrozně líto,“ dodala Hlaváčková.

Jakub Kanta, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme