Tenistka Karolína Plíšková postoupila v Soulu do čtvrtfinále, dařilo se i Šafářové

Tenistka Karolína Plíšková potvrdila na turnaji v Soulu roli favoritky. Druhá nasazená hráčka porazila v druhém kole Němku Annu-Lenu Friedsamovou 6:4, 6:7 a 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. V Tokiu prošla do čtvrtfinále také Lucie Šafářové, která si připsala skalp Švýcarky Belindy Bencicové 3:6, 6:4, 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková titul v Hongkongu nezískala, podlehla favoritce Lisické

Karolína Plíšková titul v Hongkongu nezískala, podlehla favoritce Lisické | Zdroj: ČTK

V prvním setu si Plíšková vypracovala vedení 5:2, poté sice poprvé ztratila podání, ale sadu doservírovala do vítězného konce.

Po druhém setu mohlo být hotovo, jenže 22letá rodačka z Loun za stavu 6:5 nevyužila při svém podání mečbol. Friedsamová dokázala srovnat a tie-break vyhrála 7:5. Rozhodující sada ale byla opět v režii Plíškové, která dvakrát prorazila německé soupeřce podání a druhý mečbol už využila.

O postup do semifinále si Plíšková zahraje s vítězkou zápasu mezi kvalifikantkami Nicole Gibbsovou z USA a Dankou Koviničovou z Černé Hory.

Ve čtvrtek čekají zápasy o postup do čtvrtfinále druhou z dvojčat Plíškových Kristýnu a Kláru Koukalovou.

Šafářová musela znovu obracet

Šafářová stejně jako v prvním kole proti Madison Keysové prohrála i v duelu s talentovanou Bencicovou první sadu, když hned třikrát ztratila svůj servis.

V dalších dvou setech už ale 27letá česká hráčka svou soupeřku do brejku nepustila a dvouhodinovou bitvu zakončila dvěma esy.

O semifinále na turnaji s milionovou dotací se Šafářová se Srbkou Anou Ivanovičovou, jež v souboji bývalých světových jedniček porazila 6:3, 6:4 Bělorusku Viktorii Azarenkovou

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, Lepchenková (5-USA) - Han Na-le (Kor.) 7:5, 6:1, McHaleová (USA) - Barthelová (Něm.) 6:1, 4:6, 6:3.

Turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 mil. dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (7-ČR) - Bencicová (Švýc.) 3:6, 6:4, 6:2, Cibulková (6-SR) - Vandewegheová (USA) 7:6 (7:5), 7:5.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme