Tenistka Plíšková si ve Stanfordu zahraje o pátý titul na okruhu WTA

Karolína Plíšková se popáté v sezoně probojovala do finále dvouhry na turnaji WTA. Česká tenistka, která příští týden vstoupí poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku, porazila v semifinále ve Stanfordu domácí Američanku Lepčenkovou 6:2 a 7:5.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Eastbourne do osmifinále

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Eastbourne do osmifinále | Zdroj: Reuters

Prvnímu setu Plíšková jasně dominovala. Od stavu 1:2 vyhrála 17 míčů v řadě a dostala se do vedení 5:2. V následujícím gamu pak po půlhodině sadu ukončila při vlastním podání.

Výborně vstoupila čtvrtá nasazená hráčka i do druhého setu. Brejk z úvodní hry držela až do osmého gamu, v němž udělala první dvojchybu v utkání a poprvé v utkání přišla o servis.

Za stavu 5:5 si ale vzala Plíšková brejk zpátky a duel doservírovala do vítězného konce. Po hodině a 19 minutách proměnila hned první mečbol.

Třiadvacetiletá svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka si o svůj pátý titul v kariéře zahraje proti Angelique Kerberové. Ve vzájemné bilanci je mírně lepší Němka, která vyhrála tři z pěti zápasů.

Už postupem do finále by se měla Plíšková posunout z 11. na 8. místo žebříčku WTA. Pokud by duel o titul vyhrála, mohla by se dokonce posunout na 7. příčku před Lucii Šafářovou.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 731 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Lepčenková (USA) 6:2, 7:5, Kerberová (5-Něm.) - Svitolinová (8-Ukr.) 6:3, 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme