Tenistka Šafářová postoupila na turnaji v Dauhá do finále

Tenistka Lucie Šafářová si zahraje na turnaji v Dauhá o svůj šestý titul na okruhu WTA v kariéře. Do finále v katarské metropoli se probojovala po dvousetové výhře nad Španělkou Carlou Suárezovou Navarrovou 6:3 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová bude v Dauhá útočit na svůj šestý titul na okruhu WTA (archivní foto)

Lucie Šafářová bude v Dauhá útočit na svůj šestý titul na okruhu WTA (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Šafářová vstoupila do utkání výborně, soupeřce vzala hned první podání a po dvou odvrácených brejkbolech vedla 3:0.

Za stavu 4:2 sice česká hráčka ztratila jediné podání v duelu, ovšem v osmém gamu brejknula přemožitelku Petry Kvitové ze čtvrtfinále podruhé a sadu dovedla čistou hrou do vítězného konce.

Také ve druhém setu se Šafářová dostala rychle do brejku, a když v sedmé hře prorazila Suárezové už čtvrtý servis, podávala na vítězství. A patnáctá hráčka světového žebříčku situaci zvládla. První mečbol proměnila po hodině a 19 minutách.

Berdych si finále v Dubaji nezahraje, Djokovićovi podlehl ve třech setech

Číst článek

Ve finále se osmadvacetiletá Šafářová utká s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou. Běloruská tenistka ve druhém semifinále zdolala ve třech setech sedmou nasazenou Američanku Venus Williamsovou.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Šafářová (ČR) - Suárezová (9-Šp.) 6:3, 6:2, Azarenková (Běl.) - V. Williamsová (7-USA) 2:6, 6:2, 6:4.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme