Tenistka Záhlavová-Strýcová turnaj Lucemburku nevyhrála

Českým tenistkám se dnes nevedlo podle představ. Barbora Záhlavová-Strýcová hladce prohrála finále turnaje v Lucemburku a Lucie Šafářová ani Kateřina Siniaková nebudou bojovat o triumf na turnaji WTA v Moskvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová v semifinále nestačila na Rumunku Irinu-Camelii Beguovou

Lucie Šafářová v semifinále nestačila na Rumunku Irinu-Camelii Beguovou | Zdroj: Reuters

20letá Němka Annika Becková neměla s o osm let starší Záhlaovou-Strýcovou moc práce. První set ovládla 60. hráčka světového žebříčku 6:2 a ve druhé sadě se její pozice rýsovala ještě jasněji. Záhlavová-Strýcová, která je na žebříčku o 29 pozic výše, se poprvé a naposledy vzepjala za stavu 0:4, když v pátém gemu odvrátila "kanára". Nakonec ale set prohrála 1:6.

Lucie Šafářová si v úvodním vyrovnaném setu udržela servis, stejně jako její rumunská soupeřka a sada dospěla až do tie-breaku, který vyhrála Beguová 7:5. Druhou sadu jasně ovládla česká hráčka a rozhodnout tak musel třetí set. V jeho osmém gamu Šafářová poprvé ztratila svůj servis a Beguová, 61.tá hráčka světa, dopodávala na vítězství.

Siniaková nedotáhla překvapení do konce

Osmnáctiletá Siniaková přišla v duelu se šestou nasazenou Pavljučenkovovou vždy v úvodu setu o podání a ztrátu už nedokázala smazat. V první sadě sice měla okamžitě šanci na vyrovnání, 30. hráčka světového žebříčku ale všechny tři brejkboly od stavu 0:40 odvrátila.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Becková (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (4-ČR) 6:2, 6:1.

Ve druhém setu už domácí tenistka Siniakové, které patří v pořadí WTA 128. místo, šanci nenabídla a po hodině a 17 minutách proměnila třetí mečbol. Ve finále bude Pavljučenkovová hrát podesáté, titulů zatím získala šest.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 710 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Beguová (Rum.) - Šafářová (4-ČR) 7:6 (7:5), 1:6, 6:3.
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:2

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme