Tenistku Strýcovou čeká v Birminghamu finále dvouhry i čtyřhry

Tenistku Barboru Strýcovou čeká na trávě v Birminghamu druhé letošní finále na okruhu WTA. Aktuálně nejlepší česká hráčka si o titul zahraje s Američankou Madison Keysovou, která si včera zajistila posun do elitní desítky žebříčku WTA. Večer pak nastoupí i do finále deblu po boku Karolíny Plíškové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na trávě v Birminghamu

Barbora Strýcová na trávě v Birminghamu | Zdroj: Reuters

V Birminghamu si třicetiletá Barbora Strýcová zahraje o druhý titul z dvouhry v kariéře. Ten první získala před pěti lety v hale v Québecu.

Madison Keysovou, která je o devět let mladší, porazila česká tenistka v předchozích třech vzájemných duelech jen jednou, dvakrát s ní letos prohrála na antuce.

„Také má výbornou sezonu, teď hraje dobře. Hrála dobře i v Paříži a na trávě zvlášť ji to sedí, protože má takovou hru, která je moc rychlá. Já jsem s Madison prohrála v Madridu i v Římě, budu se snažit vymyslet něco jiného a půjdu do toho se vším, co mám,“ ," uvedla Strýcová k plánu na finále.

Hned po utkání s Američankou Keysovou nastoupí Barbora Strýcová i do finále deblu po boku krajanky Karolíny Plíškové. Českou dvojici čeká souboj s americko-ruským párem Vania Kingová, Alla Kudrjavcevová.

Postoupit do finále dvouhry i čtyřhry během jednoho týdne se Barboře Strýcové povedlo podruhé. Před šesti lety v italském Palermu na antuce ve dvouhře podlehla domácí Saře Erraniové, čtyřhru s Renatou Voráčovou vyhrála.

ČRo, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme