Tenistky Koukalová se Smitkovou postoupily v Norimberku do 2. kola

České tenistky Klára Koukalová a Tereza Smitková úspěšně vstoupily do turnaje v Norimberku a obě si zahrají ve druhém kole. Koukalová se po vítězství nad Beckovou střetne s Kerberovou, Smitková po vyřazení Mituové narazí na Vinciovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová postoupila na turnaji v Katovicích do 2. kola

Klára Koukalová postoupila na turnaji v Katovicích do 2. kola | Zdroj: Reuters

Koukalová si s domácí Beckovou poradila ve dvou setech, ale oba byly hodně vyrovnané a zápas trval bez devíti minut dvě hodiny.

V prvním setu se rozhodovalo v desátém gamu. Do té doby obě hráčky dvakrát ztratily servis a za stavu 5:4 vyhrála Koukalová podání soupeřky potřetí. Dostala se do vedení 40:0 a pak proměnila druhý setbol.

Druhý set byl ještě vyrovnanější, Koukalová za stavu 6:5 neproměnila dva mečboly a o vítězce musel rozhodnout tiebreak. V něm Koukalová neproměnila další dva mečboly, ale nakonec se stejně radovala z vítězství.

Smitková musela proti Rumunce Mituové odehrát tři sety. V prvním jasně kralovala, nedala soupeřce žádnou šanci a vyhrála 6:1.

Ve druhém se rumunská tenistka zlepšila, dokázala dvakrát prorazit podání české hráčky a v devátém gamu se radovala ze zisku druhé sady.

Třetí set už byl opět v režii Smitkové, která neztratila ani jednou servis. Hned v úvodu odskočila soupeřce na 3:0 a náskok si udržela až do konce utkání.

S turnajem se naopak rozloučila Renata Voráčová, která sice vyhrála proti Belgičance Vögeleové první set v tiebreaku, ale v dalších dvou setech se radovala Belgičanka.

Výsledky tenisového turnaje žen v Norimberku

Dvouhra - 1. kolo: Smitková (ČR) - Mituová (Rum.) 6:1, 3:6, 6:3, Vögeleová (Švýc.) - Voráčová (ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, Kerberová (2-Něm.) - Petersonová (Švéd.) 7:5, 6:4, Doiová (Jap.) - A. K. Schmiedlová (5-SR) 6:2, 6:1, Bertensová (Niz.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:3, Koukalová (ČR) - Becková (Něm.) 6:4, 7:6 (8:6).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme