Tenistky před finále Fed Cupu očekávají bouřlivou atmosféru. Bude vyprodáno, tuší Hradecká

České tenistky se v pátek po 14. hodině dozvědí, v jakém pořadí půjdou k fedcupovém finále ve Francii. Hrát budou v sobotu a v neděli v hale ve Štrasburku a čeká je zřejmě nejbouřlivější prostředí ze všech venkovních zápasů v týmové soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní fedcupové finále hostí Štrasburg

Letošní fedcupové finále hostí Štrasburg | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Pokud ve Štrasburku uvidíte tramvaj, dost pravděpodobně bude polepená fotkami hráček, vlajkami a povzbudivými hesly.

Také plakátů v ulicích je tak nějak víc než všude tam, kde v minulosti české tenistky ve Fed Cupu hrály. Podle našich zpráv zástupci města hodně stáli o tento zápas a bude to zřejmě znát i během zápasů v hale, která je sice menší - vejde se do ní asi šest tisíc fanoušků – ale ve které lidé snadno vytvoří bouřlivé prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že bude vyprodáno, říká před zápasy fedcupového finále tenistka Lucie Hradecká

„Když jsme sem přišli, tak nám ta hala připadala malá. Myslím, že to bude vyprodané a bude to bujné,“ tuší Lucie Hradecká, která bude připravená nastoupit do případné rozhodující čtyřhry.

A s bouřlivou atmosférou počítají i singlistky, které budou dělat všechno pro to, aby na stav 2:2 a závěrečné utkání deblistek ve Štrasburku vůbec nedošlo.

„Tím, že jsou tady lidé dost blízko kurtu, tak budou ti fanoušci asi dost znít. Ví se o nich, že mají velké fanoušky – i co se týká Roland Garros a vůbec všech jejich turnajů. Asi to tady bude dost hlučné,“ rozhlíží se česká jednička Karolína Plíšková po ochozech haly, která z venku krom hlavní čelní strany připomíná vojenskou pevnost.

České tenistky ji začnou "dobývat" v sobotu odpoledne, už v pátek po 14. hodině však budou vědět, v jakém pořadí.

Tenisová hala pro finále Fed Cupu | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme