Tenistky se připravují na Fed Cup v kompletním složení. I s Petrou Kvitovou

České tenistky dorazily do Ostravy, kde si o víkendu zahrají s Francií o postup do fedcupového finále. Výběr kapitána Petra Pály je v dějišti zápasu v kompletním složení, i s Petrou Kvitovou, která se po zhruba měsíčním odpočinku snaží co nejlépe připravit na roli týmového lídra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kompletní fedcupový tým. Zleva Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a nehrající kapitán Petr Pála.

Kompletní fedcupový tým. Zleva Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a nehrající kapitán Petr Pála. | Zdroj: ČTK

„Už jsem se těšila. Věřím, že ten týden, který máme před sebou, proběhne jako vždy ve výborné náladě a atmosféře,“ usmívala se Petra Kvitová.

První slova dvojnásobné wimbledonské vítězky tak zní po návratu na soutěžní kurty pozitivně.

„Psychicky se cítím dobře, fyzicky to není ještě úplně to, co bych asi chtěla. Ale mám zase z tréninku a ze hry radost, takže to brzy bude dobré jako předtím.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Psychicky se cítím dobře, fyzicky to není ještě úplně ono, ale brzy to bude dobré jako předtím, říká fedcupová jednička Petra Kvitová

Petra Kvitová trénuje pod dohledem svého týmu už dva týdny. Teď začíná třetí. V Ostravě proti Francii s největší pravděpodobností nastoupí. Je však otázkou, zda její tělo zvládne po dlouhé pauze dvě vypjaté tenisové bitvy ve dvou dnech.

„Máme silný tým a uvidíme, jak se to poskládá. Za sebe musím říct, že připravená asi budu,“ říká Kvitová. Ostatně něco podobného naznačuje také nehrající kapitán Petr Pála.

„Bavili jsme se s Davidem, jak probíhaly tréninky. Do čtvrtka večer máme čas a věřím, že to bude dobrý.“

Před příjezdem do Ostravy trénovala Petra Kvitová v Prostějově. Tam si také v jednom z posledních tréninků zahrála proti Lucii Šafářové. A ta potvrdila, že to čtvrté nejlepší tenistce světa jde na kurtu dobře i po vynucené přestávce na obnovení fyzických a psychických sil.

„Hrála dobře jako vždycky. Samozřejmě, když z turnajů vypadnete, tak první akce po návratu bývá nejtěžší. Ale Petra je skvělá hráčka a má toho hodně za sebou. Je schopná do toho skočit rychle a dobře,“ pochválila českou jedničku týmová kolegyně Lucie Šafářová.

 

To je tak, kdyz se pred mistrovstvim sveta sejde tenisovy tym v hokejove satne...

Posted by Czech Fed Cup Team on 13. duben 2015

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme