Tenistky si váží podpory fanoušků. Někdy je ale svazující, přiznává Karolína Plíšková

Po sobotních zápasech hrají české tenistky v rámci Fed Cupu se Španělskem v Ostravě nerozhodně. Na porážku Strýcové zareagovala vítězstvím Karolína Plíšková. Aktuálně třetí hráčka světa si pochvaluje výhodu domácího prostředí, ve kterém se výběr kapitána Petra Pály představil po roce a čtvrt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Celou loňskou sezonu Fed Cupu strávila česká reprezentace na cestách. Nejprve v Rumunsku, poté ve Švýcarsku a nakonec ve Francii, kde se jí podařilo pohár vyhrát po vítězství 3:2. Poslední domácí utkání sehrál výběr kapitána Petra Pály v listopadu 2015, kdy v pražském finále hostil Rusko. Není tedy divu, že se do domácího prostředí Češky těšily, ačkoli fanoušci nemusí být výhodou při všech míčích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český výběr o domácím prostředí v Ostravě

„Když se vám nepovede balon a šest tisíc lidí si uleví zklamáním, tak je to nepříjemné,“ přiznává česká jednička Karolína Plíšková. Fanoušky ale chápe a jejich podpory si pochopitelně váží, i když během utkání se jí nenechává příliš strhnout. „Když uhraju míč, snažím se síly od nich využít, ale ne zas tolik,“ říká rodačka z Loun.

Výhody domácího prostředí si cení také Petr Pála. „Je ale důležité, aby člověk využil publikum ve svůj prospěch ve správné chvíli,“ zdůraznil kapitán českého týmu. Hráčky se podle něj totiž nemohou hecovat na každou výměnu, protože by v dalším průběhu hry neměly žádnou sílu. „Ale je super hrát doma. Diváci jsou skvělí,“ dodal.

Česká jednička má skvělou bilanci

Karolínu Plíškovou čeká v neděli hodinu po poledni důležitý souboj o druhý bod proti Garbiñe Muguruzaové, která si v sobotu ve třech setech poradila se Strýcovou a uhrála první španělské vítězství. Proti nejlépe nasazené Češce se jí ale nedaří. Z pěti vzájemných zápasů čtyřikrát prohrála a jediné vítězství si připsala před čtyřmi lety na French Open, kde se však hraje na antuce, tedy pomalém povrchu.

Bilance Kar. Plíškové proti Muguruzaové
2016 - Turnaj mistryň - 2:1 (6:2, 6:7, 7:5)
2016 - Cincinnati - 2:0 (6:1, 6:3)
2015 - Indian Wells - 2:0 (7:5, 6:4)
2015 - Dubaj - 2:1 (6:4, 5:7, 7:5)
2013 - French Open - 1:2 (6:4, 5:7, 3:6)

Na tvrdém vyznívá bilance výrazně ve prospěch Plíškové, která vyhrála třikrát a jen jednou povolila soupeřce uhrát sadu. Naposledy se spolu obě hráčky utkaly v hale na Turnaji mistryň loni v říjnu. Česká reprezentantka vyhrála ve třech setech.

Druhé utkání je na programu ve 14:30 a Barbora Strýcová v něm vyzve Laru Arruabarrenaovou. Obě hráčky včerejší duely prohrály. Souboj prvního kola pak uzavře čtyřhra, která by měla začít v 16:00. Za Češky by se v ní měly představit Lucie Šafářová s debutantkou Kateřinou Siniakovou.

Jaroslav Plašil, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme