Tenistům jde v Paříži o Turnaj mistrů, mohou získat poslední body

Tomáš Berdych může popáté v řadě hrát na Turnaji mistrů. Jeho postup na závěrečný turnaj nejlepších osmi tenistů sezony záleží hlavně na tom, jaké výsledky uhraje on a jeho soupeři na dnes začínajícím turnaji v Paříži. Ve hře jsou poslední body, vítěz jich získá 1000.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych má poslední šanci získat body potřebné k účastni na Turnaji mistrů

Tomáš Berdych má poslední šanci získat body potřebné k účastni na Turnaji mistrů | Zdroj: Reuters

„Závěr roku bude hodně vyrovnaný a budou rozhodovat maličkosti, správná rozhodnutí a plánování. Myslím, že to na začátek jsem solidní body, které se hodí v tom honu, aby člověk udělal další Masters,“ řekl už po turnaji v Šanghaji Tomáš Berdych.

Tenisté, kteří jsou v jeho pořadí okolo osmého místa, objíždí v posledních měsících jeden turnaj za druhým a nemají ani pár dní volno. Berdych je momentálně právě osmý, londýnskou pozvánku má zatím jistou pět tenistů, ale mezi nimi i Španěl Rafael Nadal, který se nezúčastní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci před tenisovým Turnajem mistrů sleduje reportér ČRo Martin Charvát

„Zbývající dva turnaje v Paříži a Londýně hrát nebudu. Potřebuji operaci slepého střeva a ulevit svým zádům. Od problémů s nimi na začátku roku v Austrálii jsem se ještě nedal na 100 procent do pořádku. To potřebuje čas, a kdybych hrál ty poslední dva turnaje, tak nebudu znovu připravený,“ vysvětlil Nadal.

Teoreticky jsou volná ještě čtyři místa, ale pokud chce mít Tomáš Berdych jistotu, že si v Londýně zahraje, bude muset v Paříži postoupit až do semifinále. Ale zároveň - při brzkém selhání Španěla Ferrera, Kanaďana Raonice a Bulhara Dimitrova - může český tenista prohrát i v úvodním zápase.

Na první pohled složité počty ale mají tenisté v hlavě. „Tohle budou zajímavé týdny pro každého, kdo ten závod sleduje, stejně jako pro hráče. Každý chce do Londýna a v Paříži můžete získat hrozně moc bodů, hned 1000 pro vítěze," připomíná Brit Andy Murray.

Sedmadvacetiletý rodák z Glasgowa je v pořadí Race to London sice pátý, ale vzhledem k vyrovnanému žebříčku se stejnou hrozbou za svými zády jako Tomáš Berdych.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme