Tenistům neprojdou ani české nadávky, rozhodčí je mají naučené

Už několik tenistů dostalo ve Wimbledonu pokuty za nevhodné chování. Kromě bouchání raketou jsou častými prohřešky také nadávky. Na pozoru musejí být i čeští tenisté. Rozhodčí totiž známým českým sprostým slovům rozumějí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová prošla od 3. kola Wimbledonu přes Su-Wej Hsieh z Tchaj-wanu

Lucie Šafářová prošla od 3. kola Wimbledonu přes Su-Wej Hsieh z Tchaj-wanu | Zdroj: ČTK

„Už je mají naučené, mají seznamy,“ prozrazuje Lucie Šafářová. Pozor si musejí dávat všichni, nejen Američanka Serena Williamsová, která už pokutu dostala.

Existují dvorce, kde je složitější něco utajit, jako třeba právě na wimbledonském centrkurtu.

„Na něm se hlídá opravdu všechno,“ potvrdila Karolína Plíšková, která už může být v tomto směru v klidu. Na nejslavnějším grandslamu si letos už nezahraje na centrkurtu, ani jinde, protože už vypadla z dvouhry i čtyřhry.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenistky Lucie Šafářová s Karolínou Plíškovou si uvědomují, že nadávky na kurtu by se jim nemusely vyplatit

Přiznává ale, že si občas dokáže ulevit. „Párkrát jsem možná nějakou sprostší věc řekla, prozrazovat je ale raději nebudu. Přijde mi, že česká slova jsou taková výrazná,“ usmívá se třiadvacetiletá rodačka z Loun.

Že tenistky nemluví pokaždé jako Guth-Jarkovský, fanoušci vědí. Známý je třeba případ, kdy bývalý šéf sportovního vysílání České televize Ota Černý nechtěl pouštět na obrazovku Barboru Strýcovou. Prý mluví jako dlaždič, říkal tehdy.

Někdy je ale těžké, aby hráč mluvil jen slušně, když zrovna pokazí důležitý míč. Vždyť i někteří psychologové tvrdí, že tenistům pomůže, když ukážou emoce. Zdaleka ne každý totiž dovede být přirozeně klidný a zároveň agresivní jako třeba Lucie Šafářová.

„Nemusím pak aspoň platit žádné pokuty,“ usmívá se šestá hráčka světového žebříčku, která se bude snažit ukázat svou klidnou sílu i dnes v boji o postup do osmifinále proti Američance Sloane Stephensové.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon 2015 | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme