Tenistům v Indii povolují rakety. Ve zpocených rukách navíc kloužou

Čeští tenisté si v indickém Dillí zvykají na drsné klimatické podmínky, které je neminou při samotné baráži o účast v elitní světové skupině Davis Cupu. Kvůli vedru a velké vlhkosti také často vyhledávají týmového servismana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisová raketa

Tenisová raketa | Foto: Fotobanka stock.xchng

Richard Šodek nemá v Dillí svůj vyplétací stroj, který jinak obvykle vozí s sebou téměř všude.

Pověrčivý není – i s půjčeným dokázaly tenistky před čtyřmi lety vyhrát fedcupový titul v Rusku. Ale chvíli to prý trvalo, než si se současným indickým strojem porozuměl.

„Ze začátku to bylo šílené, protože to strašně ujíždělo, trochu jako v Rusku. Bylo to celé zašpiněné. Musel jsem to trochu vychytat a utáhnout šroubky,“ popisuje servisman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští tenisté budou při barážovém utkání v Indii mnohem častěji měnit své rakety. Důvodem je horké a vlhké indické klima. Natáčel Jaroslav Plašil

Vyplétání raket teď může být v Dillí kvůli velkému vlhku složitější než jindy. A jako se běžkaři v závislosti na podmínkách snaží se svými týmy trefit ideální namazání lyže, servismani tenistů zase hledají co nejvhodnější sílu napnutí strun.

„Balony jsou rychlejší, takže všichni šli nahoru s kily. Je dost vedro, takže to strašně ztrácí napětí,“ vysvětluje Šodek.

Tenisté také kvůli vlhkosti mnohem více pečují o rukojeť svých raket, takže si ji častěji omotávají.

„Člověk se potí, potí se mu ruka, pořád se musí otírat. Omotávku měním hodně často, snažím se, aby neklouzala. Doufám, že budeme mít trochu více času na pauzy,“ doufá ve shovívavost rozhodčích Lukáš Rosol.

 

Klasicke tenisove prostredi a prvni indicke dojmy ve velmi serioznim videu.

Posted by Radek Stepanek on 14. září 2015


Vždyť český daviscupový tým zřejmě ještě nikdy v drsnějších klimatických podmínkách nehrál. Alespoň to platí v posledních letech.

„Počasí je nejextrémnější, co jsem zažil,“ připomíná nejzkušenější člen současné sestavy Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme