Těžké rozhodování. Kapitán Pála vsadil pro úvodní den Fed Cupu na největší opory

Tenistky Lucie Šafářová a Petra Kvitová nastoupí úvodní den fedcupového semifinále proti Francii. Karolína Plíšková a Barbora Strýcová budou připravené zasáhnout do nedělního programu. Rozhodl o tom týmový kapitán Petr Pála, pro kterého to byla celkem složitá situace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kompletní fedcupový tým. Zleva Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a nehrající kapitán Petr Pála.

Kompletní fedcupový tým. Zleva Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a nehrající kapitán Petr Pála. | Zdroj: ČTK

„Bylo to těžké rozhodování. Všechny holky hrály během týdne opravdu dobře,“ řekl kapitán Petr Pála, který ještě nikdy nevybíral z kvalitnější čtveřice.

První den nakonec vsadil na tenistky, které mají nejvíc týmových zkušeností a ještě k tomu vítězných.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo to těžké rozhodování. Všechny holky hrály během týdne dobře, řekl kapitán Petr Pála k výběru dvojice pro první den semifinále Fed Cupu

Dal tak přednost žebříčkové trojce Lucii Šafářové před týmovou dvojkou Karolínou Plíškovou, která má z českých tenistek v této sezoně nejlepší výsledky.

„Je to jiné. Když budu mít dobré výsledky na turnajích, tak to neznamená, že je budu mít i tady,“ přijala svou roli Karolína Plíšková, která bude společně s Barborou Strýcovou fandit v sobotu největším českým fedcupovým oporám posledních let.

Los určil, že jako první půjde na kurt Lucie Šafářová. Ta je před zápasem s Francouzskou Caroline Garciaovou hlavně ráda, že je po nedávných problémech zdravá.


„Jsem po desíti dvanácti dnech přípravy, takže se cítím dobře. Těším se,“ říká Lucie Šafářová, které nevadí, že jde na kurt jako první.

„Bavili jsme se s Péťou (Kvitovou) o tom, co je lepší, nebo horší. Obě jsme to zažily, myslím, že je to celkem jedno. Po čekání v šatně jsem vždy trochu nervóznější,“ podotkla třináctá hráčka světového žebříčku.

Kvitová by raději začínala, Šafářové ale věří

Zahajovat utkání by se zamlouvalo i Petře Kvitové, která má za sebou poměrně dlouhou přes měsíc trvající zápasovou přestávku. A na ten sobotní s Kristinou Mladenovićovou by radši nečekala.

„Raději bych začínala, když pozoruju Lucku a čekám v šatně, tak mám pak dvojnásobné nervy. Někdy je to masakr. Za těch pár Fed Cupů bych si už ale mohla zvyknout. Je to ale jedno, Lucka získá první bod a na kurt se mi půjde lépe,“ přiznává dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Sobotní program v ostravské ČEZ Aréně začne ve 12 hodin.

Program semifinále:

ČR - Francie (Ostrava, ČEZ arena, tvrdý povrch):
Sobota (12:00): Šafářová (13. v pořadí dvouhry WTA) - Garciaová (29.), Kvitová (4.) - Mladenovicová (58.).
Neděle (12:00): Kvitová - Garciaová, Šafářová - Mladenovicová, Kar. Plíšková, Strýcová - Cornetová, Parmentierová.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme