Tohle nikdy neomrzí, hlásí po dalším fedcupovém triumfu Strýcová

České tenistky vybojovaly ve Francii pátý fedcupový titul v éře kapitána Petra Pály a také tentokrát je s tím spojený jeden velký příběh. Prožila ho Barbora Strýcová, která zaskočila za zraněnou Petru Kvitovou. Nejprve v singlu srovnala finálové skóre a pak v deblu spolu s Karolínou Plíškovou zařídily vítězný bod. A pak už se znovu po roce těšila ze zisku stříbrného poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová s pohárem pro vítězky Fed Cupu

Barbora Strýcová s pohárem pro vítězky Fed Cupu | Zdroj: ČTK

„Vzaly jsme ho všechny dohromady, ale jsem nejmenší ze všech, takže když ho vezmou, tak musím trochu poskakovat, abych se ho vůbec dotkla,“ líčila po převzetí poháru Barbora Strýcová.

Z české sestavy je nejmenší a na pohár prý sotva dosáhla, její výkony ve Štrasburku se ale nedaly přehlédnout. A to celkem dlouho ani nevěděla, jestli se na kurt ve finále dostane.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po kariéře budu na tohle vítězství vzpomínat, prohlásila po vítězství ve Fed Cupu tenistka Barbora Strýcová

„Stále nevěděla, takže v tom to bylo těžké. Bára odehrála výborný singl a poté také debla. Už jsme spolu nějaké debly vyhrály, takže jsme si věřily. Ona je takový motivátor, takže ten debl dokáže nakopnout. Když má nějaká z nás slabou chvilku, tak se vždycky doplníme,“ řekla Karolína Plíšková, která loni při finále v Praze s Ruskami prožívala něco podobného.

Nejprve sama vyrovnala na 2:2 a pak společně se Strýcovou zařídila rozhodující bod.

„Tohle nikdy neomrzí. Výhry, poháry a medaile nikdy neomrzí. Každý má speciální příběh a tenhle pro mě obzvlášť sladký. Po kariéře na něj budu vzpomínat,“ prohlásila Strýcová.

A vzpomínat jednou může i Petr Pála, který takových vítězných příběhů zažil už 5 a je tak nejúspěšnějším kapitánem v historii Fed Cupu.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme