Tomáš Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open

Poslední český tenista v pavouku Roland Garros Tomáš Berdych má jistotu, že v Paříži obhájí loňskou osmifinálovou účast. V zápase třetího kola sice s Urugaycem Cuevasem sice ztratil první set, pak ale prolomil pečlivou soupeřovu obranu a vyhrál 3:1. Dalším soupeřem bude Španěl David Ferrer.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych začal zápas třetího kola na kurtu č. 1 nešťastně. Při svém podání sice vyhrál první dva míčky, přesto servis ztratil. Bylo to sice naposledy, co si během zápasu prohrál podání, přesto výhodu dobře podávajícího Uruguayce Pabla Cuevase nedokázal vymazat a na 45 minut prohrával 0:1 na sety.

Od druhé sady ale rodák z Valašského Meziříčí převzal iniciativu a vyzrál na soupeřovu obranu. Ve druhé sadě rozhodl jedním ze čtyř rozhodnutých brejkbolů, ve třetím dvěma. Rázem vedl 2:1 a byl ve velké psychické výhodě.

O čtvrtý set se ale oba tenisté tahali. Až za stavu 5:5 se při Cuevasově podání Tomáš Berdych dostal ke dvěma šancím za stavu 40:15, Uruguayec sice dorovnal na shodu, ale další dva míčky nezvládl a dal Berdychovi rozhodující šanci. Po změně stran Tomáš Berdych dopodával zápas do výsledku 4:6, 6:3, 6:2 a 7:5.

Nedávno třicetiletý tenista je posledním českým zástupcem v pavoucích dvouhry na Roland Garros. O postup do čtvrtfinále se utká se světovou jedenáctkou Davidem Ferrerem. Se Španělem má negativní vzájemnou bilanci, ze čtrnácti zápasů prohrál 8.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Cuevas (25-Urug.) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5, Goffin (12-Belg.) - Almagro (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2, Bautista (14-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:3, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Keysová (15-USA) - Puigová (Portor.) 7:6 (7:3), 6:3, Bertensová (Niz.) - Kasatkinová (29-Rus.) 6:2, 3:6, 10:8.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme