Tomáš Berdych porazil Bolelliho a postoupil v Dubaji do čtvrtfinále

Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Dubaji ve třech setech Itala Bolelliho a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s Ukrajincem Stachovskym.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Berdychovi se v poslední době daří a i v osmifinálovém utkání v Dubaji se mohl opřít o výborný servis. Za celý zápas zaváhal při podání pouze jednou a to byl hlavní klíč k úspěchu.

V prvním setu si stejně počínal i jeho soupeř, ani jeden hráč se nedočkal brejkbolu a rozhodovalo se až v tiebreaku.

V něm měl první možnost na zisk setu Bolelli, ale setbol neproměnil. Ani Berdych se po svém prvním setbolu neradoval, ale druhý už proměnil a vyhrál tiebreak 9:7.

Druhý set se rozhodoval ve 12. gamu, kdy Berdych pustil při svém servisu soupeře do vedení 40:15 a italský tenista druhý brejkbol, který byl zároveň i setbolem, využil.

Třetí set to už byla exhibice Tomáše Berdycha. Za 32 minut nepustil protihráče téměř k ničemu a vyprovodil ho ‚kanárem‘.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,503.810 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Berdych (4-ČR) - Bolelli (It.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:0, Murray (3-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:0, 6:2, Gasquet (Fr.) - Bautista (7-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6), Stachovskij (Ukr.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 3:6, 6:4, Čorič (Chorv.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 3:6, 6:6 (4:4) skreč.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme