Tomáš Berdych porazil Isnera a v Madridu postoupil do semifinále

Český tenista Tomáš Berdych vyhrál ve čtvrtfinálovém utkání na turnaji v Madridu nad Američanem Johnem Isnerem ve třech setech a postoupil do semifinále. V něm se střetne s nasazenou trojkou Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Madridu do semifinále, když vyřadil Američana Isnera

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Madridu do semifinále, když vyřadil Američana Isnera | Zdroj: Reuters

Utkání se rozhodovalo na podání, které mají oba tenisté vynikající. Zejména Isner na něm má hru založenou a to bylo vidět hned v prvním setu. Berdych si pouze v pátém gamu vypracoval tři brejkboly, ale ani jeden nevyužil.

Isner naopak hned první šanci na zisk Berdychova podání proměnil ve čtvrtém gamu a sadu dopodával do vítězství 6:3.

Ve druhém setu si pouze Berdych vybojoval jeden brejkbol, který Američan ve čtvrté hře odvrátil a set tak dospěl do tiebreaku. V něm měl Isner za stavu 6:5 mečbol, ale Berdych ho odvrátil, proměnil druhý setbol a poslal zápas do třetího setu.

I rozhodující sada byla podobná dvěma předchozím. Oba tenisté výborně podávali, za celý set nebyl k vidění ani jeden brejkbol a tak opět rozhodovala zkrácená hra.

A v tiebreaku i tentokrát kraloval český tenista. Dostal se do vedení 5:0 a za stavu 6:1 využil hned první mečbol a postoupil do semifinále.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Madridu

Dvouhra - čtvrtfinále: Berdych (6-ČR) - Isner (16-USA) 3:6, 7:6 (9:7), 7:6 (7:1).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme