Tomáš Berdych porazil Troického a je v osmifinále Australian Open

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na prvním grandslamovém turnaji sezóny do osmifinále. Ve 3. kole Australian Open porazil ve třech setech Srba Troického 6:4, 6:3 a 6:2. S turnajem se naopak rozloučily Karlolína Plíšková a Lucie Hradecká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do osmifinále Australian Open

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do osmifinále Australian Open | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych se mohl po celé utkání opřít o bezchybný servis. Svému soupeři nedovolil ani jeden brejkbol, naopak sám v každém setu jednou prolomil Troického podání.

V první sadě, která trvala 37 minut, se mu to podařilo až v desáté hře. Za stavu 30:30 si vypracoval vůbec první brejkbol v utkání, který byl zároveň setbolem a hned ho proměnil.

Na vítězné vlně se vezl i v úvodu druhého setu, kdy si rychle vypracoval náskok 3:0. K zisku soupeřova podání mu opět stačil jeden brejkbol ve druhé hře. Podobně si Berdych počínal i ve třetím setu, když získal hned první Srbovo podání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych porazil ve 3. kole Australian Open Srba Troického a 55 vítězných úderů za zápas může naznačovat, že se český tenista vrací k útočnějšímu projevu.

Velkou přetahovanou byl samotný závěr utkání. Za stavu 5:3 měl při Troického podání český tenista sedm mečbolů, ale ani jeden neproměnil a srbský tenista svoje podání uhájil. Hned v dalším gamu však Berdych zápas při svém servisu ukončil.

Tomáš Berdych vyhrál jednoznačně a 55 vítězných úderů za zápas může naznačovat, že se český tenista vrací k útočnějšímu projevu.

„To je další z věcí, na které jsme se snažili pracovat. Stavět hru jako celek, není to o tom, že to člověk zapomene a musí to znovu začít trénovat a dělat něco jiného. Spíš ty věci z tréninku a přípravy se daří rychle převést na kurt,“ říkal po zápase spokojený Berdych.

Nasazenou dvojku Švýcara Federera vyřadil Ital Seppi

Největším překvapením 3. kola Australian Open je vyřazení druhého nasazeného Švýcara Rogera Federera. Ten nestačil na Itala Seppiho a prohrál 1:3 na sety. O vítězi prvního setu rozhodl devátý game, ve kterém Federer ztratil podání.

Druhý set se rozhodoval až v tiebreaku a v něm byl úspěšnější Seppi, který proměnil hned první setbol. Ve třetí sadě se nasazená dvojka vrátila do utkání. Federer sebral soupeři ve třetím gamu servis a sám byl na podání bezchybný.

O vítězi zápasu se rozhodlo v tiebreaku čtvrtého setu. Federer vedl 5:4 a měl k dobru dvě podání. Obě výměny však prohrál a Seppi při svém servisu vítězným bekhendovým prohozem utkání ukončil.

Plíšková i Hradecká ve 3. kole Australian Open skončily

Nedařilo se dvěma českým tenistkám, které zasáhly do dnešního programu Australian Open. Lucie Hradecká prohrála ve dvou setech s Němkou Görgesovou. Zejména ztráta první sady českou hráčka mrzela, protože v tiebreaku nevyužila jeden setbol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká tenistka Lucie Hradecká litovala po vypadnutí z Australian Open neproměněného setbolu v prvním setu

"Mrzí mě to, protože šance jsem si vytvořila. V prvním setu jsem se ze stavu 2:5 dostala na setboly, ale bohužel jsem dvakrát zkazila return. Ve druhém setu jsem musela chvilku přesvědčovat hlavu, že to půjde, dostala jsem se zase k šancím, ale bohužel. Teď momentálně to mrzí, ale za chvilku budu spokojená," vrátila se k utkání Lucie Hradecká.

Karolína Plíšková vypadla s desátou nasazenou Makarovovou z Ruska také ve dvou setech. V první sadě ztratila česká hráčka servis v pátém gamu, zatímco její soupeřka byla na podání stoprocentní.

Ve druhém setu Plíšková výborně začala, vedla 2:0, ale brejk nedokázala potvrdit, hned ve třetím gamu ztratila podání, servis pak neuhájila ani v sedmé hře a po hodině a devíti minutách odešla z kurtu poražena.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open

Muži:
Dvouhra - 3. kolo: Berdych (7-ČR) - Troicki (Srb.), 6:4, 6:3, 6:4, Dimitrov (10-B ul.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3, Seppi (It.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:5), Murray (6-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:1, 6:1, 7:5, Tomic - Groth (oba Austr.) 6:4, 7:6 (10:8), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Bouchardová (7-Kan.) - Garciaová (Fr.) 7:5, 6:0, Wickmayerová (Bel.) - Erraniová (14-It.) 4:6, 6:4, 6:3, Pcheng Šuaj (21-Čína) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (9:7), 6:3, Makarovová (10-Rus.) - Kar. Plíšková (22-ČR) 6:4, 6:4, Görgesová (Něm.) - Hradecká (ČR) 7:6 (8:6), 7:5, Halepová (3-Rum.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 7:5, Beguová (Rum.) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo: Krajiceková, Záhlavová-Strýcová (13-Niz./ČR) - Gajdošová, Tomljanovicová (Austr.) 7:5, 6:3.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme