Tomáš Berdych postupuje v Šanghaji, v odvetě za Davis Cup porazil Gasqueta

Český tenista Tomáš Berdych zvládl vstup do turnaje série Masters v čínské Šanghaji. Francouze Gasqueta porazil ve dvou setech a udělal další krok k postupu na Turnaj mistrů. V dalším kole ho ale čeká neoblíbený Chorvat Karlović.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych po vítězství na turnaji v Rotterdamu

Tomáš Berdych po vítězství na turnaji v Rotterdamu | Zdroj: Reuters

I druhé utkání Tomáše Berdycha s Richardem Gasquetem v tomto roce bylo jednoznačné. Ale zatímco při nedávném semifinále Davis Cupu přesvědčivě zvítězil Francouz, v Šanghaji na kurtu dominoval sedmý hráč světa Tomáš Berdych.

„Když si vzpomenu, jak dopadlo naše poslední utkání, tak teď to bylo o něčem jiném. Uplynulo pár týdnů, já si odpočinul, připravil se a hned náš zápas vypadal jinak,“ srovnával Berdych.

Zápas v Šanghaji trval pouze hodinu. První set rozhodl Berdychův brejk ve čtvrté hře. Ve druhé sadě dovolil Tomáš Berdych svému soupeři pouze jednu uhranou hru, celkově vyhrál devětadvacetiletý český teniska 6:3 a 6:1 a postoupil do osmifinále.

V dalším zápase ale rodáka z Valašského Meziříčí čeká Ivo Karlović. Ze šesti vzájemných zápasů s Chorvatem, jehož hlavní zbraní je dělové podání, vyhrál Tomáš Berdych pouze dva.

Turnaj v Šanghaji je pro tenisty jednou z příležitostí získat body pro postup na závěrečný Turnaj mistrů v Berlíně. Postoupí na něj osm tenistů, Berdych je v aktuálním žebříčku sedmý.

Oslabený Nadal podlehl Lópezovi

Porážkou od Feliciana Lópeze skončil úvodní zápas v Šanghaji pro Rafaela Nadala. Španělského tenistu trápí zánět slepého střeva a do zápasu nastoupil po intenzivní léčbě antibiotiky, které dal přednost před operací.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Nadal podlehl krajanovi 3:6 a 6:7. Ve druhé sadě přitom vedl už 5:3, šanci na zvrat ale nevyužil.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Šanghaji:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Gasquet (Fr.) 6:3, 6:1, F. López (Šp.) - Nadal (2-Šp.) 6:3, 7:6 (8:6), Isner (13-USA) - Johnson (USA) 7:6 (8:6), 7:6 (9:7), Mónaco (Arg.) - Raonic (Kan.) 5:2 skreč, Federer (3-Švýc.) - Mayer (Arg.) 7:5, 3:6, 7:6 (9:7).

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme