Tomáš Berdych prohrál s Andy Murraym a v Miami skončil v semifinále

Český tenista Tomáš Berdych prohrál na turnaji v Miami s Britem Andy Murraym dvakrát 4:6 a do finále nepostoupil. Českému tenistovi se tak nepodařila odveta za prohru na Australian Open.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v Miami s Murraym a do finále nepostoupil

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v Miami s Murraym a do finále nepostoupil | Zdroj: Reuters

Oba sety měly úplně stejný průběh. Český tenista ztratil hned v úvodním gamu podání, ale v následující hře si ho vzal zpět, aby ho v dalším gamu zase ztratil.

Pak už čtvrtý hráč žebříčku ATP dokázal dotáhnout sety do vítězného konce. V obou sadách si v dalším průběhu nevypracoval ani jeden hráč jediný brejkbol.

Nejlepší český tenista tak skončil v semifinále stejně jako před rokem. S Andy Murraym má teď Tomáš Berdych vyrovnanou bilanci 6:6, ale poslední dva zápasy vyzněly pro Murrayho.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Semifinále dvouhry mužů: Murray (3-Brit.) - Berdych (8-ČR) 6:4, 6:4.

Nedařilo se ani českému deblovému páru Hlaváčková - Hradecká, který v semifinále podlehl ruské dvojici Makarovová - Vesninová. Vyrovnaný první set se rozhodoval až v závěru. Český pár vyhrával 4:3, ale bohužel další tři gamy ztratil a tím i celý set 4:6.

Ani vstup do druhé sady se Hlaváčkové s Hradeckou nepodařil a brzy prohrávaly 0:4. Pak sice získaly dva gamy v řadě a snížily na 2:4, ale to bylo z jejich strany vše. Rusky proměnily v osmé hře hned první mečbol a získaly druhou sadu v poměru 6:2.

Semifinále čtyřhry žen: Hlaváčková/Hradecká - Makarovová/Vesninová 4:6, 2:6.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme