Tomáš Berdych prohrál s Raonicem, do pařížského finále nepostoupil

Tomáš Berdych do finále tenisového turnaje kategorie Masters v Paříži nepostoupil. S Kanaďanem Milosem Raonicem prohrál těsný zápas ve třech setech. I přes prohru ale Berdych splnil pařížský cíl a postoupil na Turnaj mistrů v Londýně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych do finále v Paříži neprošel

Tomáš Berdych do finále v Paříži neprošel | Zdroj: Reuters

V prvním setu byl Milos Raonic velmi jistý při vlastním podání. Za celou sadu nepustil Tomáše Berdycha k jedinému brejkbolu a sám jednu z pouhých dvou svých šancí využil a získal první set 6:3. Hned v úvodu 2. Setu ale český tenista Kanaďanovo podání prolomil a stejným skóre vyrovnal na 1:1.

Účastníci Turnaje mistrů:
Novak Djoković (Srbsko), Roger Federer, Stanislas Wawrinka (oba Švýcarsko), Kei Nišikori (Japonsko), Andy Murray (Velká Británie), Tomáš Berdych (ČR), Milos Raonic (Kanada), Marin Čilić (Chorvatsko).

O vítězi semifinálového zápasu tak rozhodla třetí sada, ve které si oba tenisté dlouho drželi svůj servis. Až v 11. hře, v nejhorší možný okamžik, spáchal Tomáš Berdych při vlastním podání dvě dvojchyby, nabídl Raonicovi 2 mečboly a zakončil zápas nevynucenou chybou.

Po vítězství 6:3, 3:6 a 7:5 postupuje do finále Milos Raonic, který se ve finále utká se světovou jedničkou Novakem Djokovićem, který porazil Japonce Nišikoriho.

Svého cíle ale v Paříži Tomáš Berdych dosáhl. Semifinálová účast mu zajistila účast na turnaji mistrů v Londýně, kterého se zúčastní 8 nejlepších tenisů sezony kromě Španěla Nadala, kterého trápí slepé střevo.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3,452.415 eur):
Dvouhra - semifinále:
Raonic (7-Kan.) - Berdych (5-ČR) 6:3, 3:6, 7:5, Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 6:2, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme