Tomáš Berdych prohrál úvodní utkání Turnaje mistrů s Wawrinkou 1:6, 1:6

První utkání na Turnaji mistrů v Londýně se českému tenistovi Tomáši Berdychovi nevydařilo. Se Švýcarem Stanem Wawrinkoou prohrál ve dvou setech 1:6, 1:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál v úvodním utkání na Turnaji mistrů se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska

Tomáš Berdych prohrál v úvodním utkání na Turnaji mistrů se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska | Zdroj: Reuters

Český tenista, který má ve skupině kromě Wawrinky ještě Chorvata Čiliće a světovou jedničku Djokoviće ze Srbska, vůbec nezachytil začátek duelu.

První set začal na podání Wawrinka a získal ho čistou hrou. Při servisu Berdycha pak Švýcar proměnil hned první brejkbol a dostal se do velké pohody.

Další tři gamy byly jednoznačnou záležitostí vítěze Australian Open, český hráč vyhrál během těchto her pouze dvě výměny.

V šesté hře už to vypadalo, že se Berdych dostal do tempa, vedl 40:15, ale Wawrinka si třemi získanými míči vypracoval první setbol. Ten naštěstí český tenista odvrátil a nakonec utekl "kanáru".

Druhý set začal Berdych výborně a čistou hrou vyhrál své podání. Wawrinkovi se podařilo v další hře to samé a při dalším podání Berdycha si švýcarský tenista vypracoval postupně tři brejkboly a nakonec game získal.

Tím definitivně zlomil odpor českého hráče a dotáhl bez zaváhání utkání k jednoznačnému vítězství. Berdych tak v úvodním utkání Turnaje mistrů strávil na kurtu pouhých 58 minut a prohrál 1:6, 1:6.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):

Dvouhra:
Skupina A: Wawrinka (3-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 6:1, 6:1.

Čtyřhra:
Skupina A: Peya, Soares (3-Rak./Braz.) - Rojer, Tecau (5-Niz./Rum.) 6:3, 3:6, 12:10.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme