Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále turnaje v Šanghaji s Britem Murraym

Český tenista Tomáš Berdych nepostoupil na turnaji v Šanghaji do semifinále, když prohrál s Britem Murraym ve dvou setech. Petra Kvitová se odhlásila z turnaje v Moskvě a místo ní dostala volnou kartu Karolína Plíšková, která stále bojuje o účast na Turnaji mistryň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v šanghaji s Andy Murraym a vypadl ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v šanghaji s Andy Murraym a vypadl ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych vyhrál v prvním setu pouze úvodní game, jinak se proti druhému nasazenému hráči neprosadil. Postupně třikrát ztratil servis a tím i celou sadu v poměru 1:6.

I ve druhém setu pokračoval Andy Murray ve vítězné jízdě, i když v prvním gamu při svém podání musel odvracet Berdychův brejkbol. Pak se však dostal do vedení 3:0 a rozdílem tří gamů skončil i druhý set.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Šanghaji

Dvouhra - čtvrtfinále: A. Murray (3-Brit.) - Berdych (5-ČR) 6:1, 6:3, Djoković (1-Srb.) - Tomic (Austr.) 7:6 (8:6), 6:1, Nadal (8-Šp.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:2, 6:1, Tsonga (16-Fr.) - Anderson (JAR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4.

Karolína Plíšková stále bojuje o účast na Turnaji mistryň. Závěrečnému turnaji nejlepších hráček sezony se přiblížila vítězstvím nad Maďarkou Babosovou na turnaji v čínském Tchien-ťin.

Karolína Plíšková postoupila v čínském Tchien-ťin do semifinále po vítězství nad Babosovou | Foto: Reuters

Ve čtvrtfinálovém utkání sebrala v každém setu dvakrát své soupeřce servis a sama byla na podání stoprocentní. Vyhrála tak 6:3, 6:2 a v semifinále se střetne s druhou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Navíc nastoupí Karolína Plíšková místo Petry Kvitové na moskevském Kremlin Cupu a k postupu na Turnaj mistryň by potřebovala postoupit do finále ruského turnaje.

Výsledky tenisového turnaje žen v čínském Tchien-ťin

Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (3-ČR) - Babosová (Maď.) 6:3, 6:2, Jovanovská (Srb.) - Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 4:6, 6:3, A. Radwaňská (2-Pol.) - Kuličkovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, Koviničová (Č. Hora) - Tuan Jing-jing (Čína) 7:5, 3:6, 6:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme