Tomáš Berdych rozdrtil v Rotteradmu Simona a postoupil do finále

Český tenistka Tomáš Berdych nedal v semifinálovém utkání na turnaji v Rotterdamu šanci Francouzi Simonovi a vyprovodil ho z kurtu po výsledku 6:2, 6:1. Ve finále turnaje se střetne se Švýcarem Wawrinkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Rotterdamu do finále

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Rotterdamu do finále | Zdroj: ČTK

Berdych vstoupil do zápasu sebevědomě a celý dobu těžil z vynikajícího podání. Svého soupeře nepustil ani k jednomu brejkbolu.

Brzy vedl 3:0, když ve druhém gamu dokázal využít hned první brejkbol v zápase. Sám při svém podání nepustil soupeře vůbec do hry, třetí a pátý game vyhrál čistou hrou.

V osmé hře si pak český tenista vybojoval při servisu Simona dva setboly a ten druhý dokázal proměnit v zisk první sady.

Podobný průběh měl i druhý set. Berdych se prolomil ve druhém gamu soupeřovo podání a dostal se do vedení 3:0. V šesté hře si znovu vzal Simonův servis a při svém podání utkání po 57 minutách ukončil.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,600.855 eur):

Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Simon (8-Fr.) 6:2, 6:1, Wawrinka (4-Švýc.) - Raonic (2-Kan.) 7:6 (7:3), 7:6 (9:7).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme