Tomáš Berdych si ve Stockholmu zahraje o druhý letošní turnajový titul

Český tenista Tomáš Berdych zvládl na turnaji ve Stockholmu i semifinále, když vyhrál první set nad Kypřanem Baghdatisem 6:1 a do druhé sady už jeho soupeř nenastoupil. Ve finále se Berdych střetne s Američanem Sockem, který překvapivě v semifinále vyřadil Francouze Gasqueta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych vyhrál první zápas během letošní série severoamerických turnajů

Tomáš Berdych vyhrál první zápas během letošní série severoamerických turnajů | Zdroj: Reuters

Berdychovi se zatím ve Stockholmu mimořádně daří. V cestě do finále neztratil český tenista ani jeden set. Proti Baghdatisovi nastoupil s velkou chutí a brzy vedl 3:0.

Ve čtvrtém gamu měl český tenista tři brejkboly, ale Kypřan všechny dokázal odvrátit a nakonec získal game pro sebe.

V šesté hře ale podruhé v setu servis neudržel a Berdych se dostal do vedení 5:1. V dalším gamu při svém podání nedal první nasazený hráč svému soupeři žádnou šanci a set ukončil proměněním druhého setbolu.

V tu chvíli asi ani netušil, že tím ukončil i celý zápas. Baghdatis totiž do druhého setu už kvůli zranění nenastoupil. V zítřejším finále vyzve českého tenistu 32. hráč světového žebříčku Američan Sock.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch, dotace 604.155 eur):

Dvouhra - semifinále: Berdych (1-ČR) - Baghdatis (Kypr) 6:1, skreč, Sock (7-USA) - Gasquet (2-Fr.) 6:4, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme