Tomáš Berdych začne přípravu na další sezonu při nově vzniklé Asijské lize

Někteří špičkoví tenisté letos ani nemají pořádnou přestávku před koncem roku. Upsali se totiž lukrativní soutěži v Asii a právě tam teď řada z nich necelý měsíc před vánočními svátky zamíří. Tak jako nejlepší český hráč Tomáš Berdych.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych slaví první vítězství na letošním Turnaji mistrů v Londýně

Tomáš Berdych slaví první vítězství na letošním Turnaji mistrů v Londýně | Zdroj: Reuters

International Premier Tennis League je akcí novou, lukrativní, ale také velice komplikovanou. Tenisové hvězdy mají sice slíbené zajímavé odměny, ale zase je čeká náročné cestování a pobyt v drsnějších klimatických podmínkách.

Například ve filipínské Manile, ve které teď bude hrát i Tomáš Berdych, je přes den kolem třiceti stupňů s vlhkostí vzduchu přes sedmdesát procent. Ale čím hůře, tím lépe, usmívá se kondiční trenér českého tenisty David Vydra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych začne přípravu na novou sezonu při nově vzniklé Asijské lize

„Myslím si, že se dá hrát všude a čím těžší podmínky, tím lepší,“ říká Vydra. Nově vzniklá soutěž má především podpořit tenis v místech, kde ještě není tolik rozšířený. Konkrétně ve filipínské Manile, indickém Dillí, v Singapuru a také v Dubaji v arabských emirátech, kde asijská liga finálovým zápasem v polovině prosince vyvrcholí.

Soupeřit budou čtyři smíšené týmy a zápasové vytížení nebude nijak velké, takže i proto se dá pobyt využít jako soustředění pro fyzickou přípravu.

„Jedu celý tento trip s Tomem a uděláme z toho přípravu na novou sezonu. Dlouho na přípravu nebyl takový prostor. Teď Tomáš přijel z dovolené a budeme čtrnáct šestnáct dní v teple pracovat. Zápasy jsou tak, že je vlastně jednou za tři dny set, takže se tam dá udělat spousta věcí. Celé mi to přijde jako dobrý nápad,“ vysvětluje kouč David Vydra, který také přiznává, že budou zavazadla pro cestu do filipínské Manily těžší než obvykle.

„Dokonce jsme zvažovali, že vezmeme i osmnáctikilovou vestu, se kterou trénujeme, a že to vezmeme celé hodně kvalitně. Prostě mi to přijde dobrý.“

Bude to sranda, říká nejlepší český tenista

A z té dobré stránky se na to před cestou do neznáma snažil dívat i Tomáš Berdych, který se stejně jako řada bývalých i současných tenistů nové soutěži na konci roku upsal.

„Je to spíš jen nová zkušenost. A v tomto zaběhnutém systému to bude zajímavé i z hlediska konkurence. Je to první rok, a když se člověk podívá na to, jací hráči se k tomu v uvozovkách upsali, tak si myslím, že není na škodu být mezi nimi. Je to prestižní a může to být docela sranda,“ dodává Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme