Tomáše Berdycha čeká po Turnaji mistrů odpočinek

Pokud se bude v nejbližších dnech Tomáš Berdych potit, pak to nejspíš nebude z tréninkové dřiny, ale ze sluníčka. Nejlepší český tenista se zápasem proti Rafaelu Nadalovi rozloučil nejen s Turnajem mistrů v Londýně, ale zároveň i s celou sezonou. A od hraní si teď pár dnů odpočine.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych v londýnské hale

Berdych v londýnské hale | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

"V Anglii lidi tenisu rozumí, jsou ukáznění a vždycky, když jsem tu hrál, tak se potvrdilo, že je to určitě jedno z nejlepších míst, kde se dá hrát tenis," vyznává se Tomáš Berdych.

Londýnské publikum ho nadchlo, ale rozhodně to není tak, že by teď, když už má na Turnaji mistrů volno, chtěl být jeho součástí. Na tenis už se nejlepší český hráč současnosti nepodívá ani v televizi, a trénovat ho v nejbližších dnech zřejmě také moc neuvidíte.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Berdycha čeká po Turnaji mistrů odpočinek

"Pojedeme zpátky a už toho tenisu bylo letos fakt dost," odfukuje si šestý muž světa.

Jeho sezona byla letos pořádně dlouhá, vlastně se kvůli loňské účasti ve finále Davis Cupu jednalo o dvě sezony za sebou.

"Je to určitě dost náročné, fakt se těším na rok 2012, kdy by to mohlo být kratší. Zatím to ale vždy byly příjemné konce roku, ať loni finále Davis Cupu nebo teď tady. Nebudu si stěžovat, ale určitě by to mohlo být lépe poskládané, abychom končili dřív," věří Tomáš Berdych.

'Budu muset přidat'

Teď se bude nejspíš na Kanárských ostrovech psychicky připravovat na to, aby se zase po roce mohl takto s nejlepšími tenisty potkat znovu, ale nebude to moc snadný úkol. Český tenista je teď šestý na světě, ale v příštím roce bude obhajovat životní sezonu se vším všudy a tedy i s vysokými body z granslamových turnajů v Paříži a ve Wimbledonu, kde byl v semifinále a ve finále.

Ale teď momentálně se mu nechce příliš přemýšlet nad tím, jak si vysokou laťku alespoň nesnižovat.

"Povedl se mi kus práce, posunout se zas někam jinam. Budu muset určitě přidat jen na to, abych si udržel svou pozici," ví nejlepší český tenista současnosti Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme