Tři finále, tři vítězství. Šafářové s americkou spoluhráčkou schází už jen titul z Wimbledonu

Jen málo tenisových párů na světě může mít podobnou úspěšnost ve finálových zápasech velkých turnajů. Sehrané kamarádky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová bojovaly o deblový titul na grandslamu potřetí a potřetí také společně zvítězily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si legraci udělaly i z finále grandslamového turnaje

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si legraci udělaly i z finále grandslamového turnaje | Zdroj: Reuters

„Za stavu 4:5 jsme si řekly, že takhle to neskončí a musíme to otočit. Tím jsme se vrátily do zápasu a strašně nás to nakoplo. Začaly jsme hrát výborně jak na síti, tak zezadu. Už jsme se správně doplňovaly a začaly hrát naši klasickou hru,“ řekla Lucie Šafářová po otočeném finále US Open.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou k sobě na kurtu pasují jako hrneček k talířku. Ostatně „čaj“ je také jedno z mála českých slov, které Američanka za rok a půl spolupráce pochytila. Hned na svém prvním grandslamovém turnaji loni v Melbourne zavedly „tea-breaky“, tedy společné chvilky u čaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Plašil sledoval v New Yorku nejen finálový zápas, ale i oslavy česko-americké dvojice

A protože jim šly i tie-breaky, zkrácené hry na konci setů, byl z toho nakonec první velký titul. Ten druhý přišel hned nato v Paříži.

Ale na ten třetí tenistky kvůli nemocem a zdravotním potížím tu jedné a tu druhé hráčky čekaly víc než rok. Teď se dočkaly na US Open v New Yorku, a byl to zřejmě sportovně nejhodnotnější titul, vždyť v závěru turnaje postupně zdolávaly olympijské vítězky i světové jedničky.

Co nezvládla Plíšková, dokázala Šafářová. S Mattekovou-Sandsovou ovládly na US Open čtyřhru

Číst článek

Lucie Šafářová věří, že bude se svou americkou spoluhráčkou bojovat o tituly i v příští sezoně. A nejen proto, že už jim do grandslamové sbírky schází pouze trofej z Wimbledonu. „Baví nás to a hrajeme dobře, takže budeme pokračovat.“

„Měly bychom začít trénovat víc na trávě, abychom to zkompletovaly. Teď jsme strašně šťastné, ale ještě je před námi pár turnajů v Asii a máme i naději na Singapur, takže jsou před námi další cíle,“ naráží Lucie Šafářová na nejbližší velký cíl. Čerstvá finálová výhra přiblížila česko-americký pár k účasti na říjnovém Turnaji mistryň v Singapuru.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme