Třinec se místo hokeje připravuje na tenis. Pro daviscupový tým je nové prostředí zpestřením

Čeští daviscupoví reprezentanti se už druhým dnem připravují v Třinci na nadcházející čtvrtfinále s Francií. A ať výsledek víkendových bojů dopadne jakkoli, bude to hned z několika pohledů unikátní střetnutí. V posledních letech se totiž pořadatelská úloha výhradně dělila vždy mezi Prahu a Ostravu. A to těší aktuální českou jedničku Jiřího Veselého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý je v Třinci poprvé v životě

Jiří Veselý je v Třinci poprvé v životě | Zdroj: ČTK

Třinec je nejvýchodnějším a také nejmenším městem v Česku, ve kterém se v posledních zhruba dvaceti letech uskuteční takto významný tenisový zápas mužských reprezentačních družstev.

Takže se není co divit, že například pro Jiřího Veselého je to také poznávací výlet se vším všudy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští daviscupoví reprezentanti znají město Třinec především díky tamnímu hokejovému týmu

„Jsem v Třinci úplně poprvé, nikdy předtím jsem tady nebyl. První dojmy jsou takové, že nalevo jsou lesy a příroda, napravo železárny, díky nimž je Třinec vedle vynikajícího hokeje asi nejznámější,“ říká Veselý.

Právě na příkladu české singlové jedničky jde vidět, o jak výjimečnou událost jde. Veselý je rodákem z Příbrami. Shodou okolností naposledy se hrál zápas světové skupiny v Davis Cupu v podobně malém městě právě tam v roce 1997.

„Myslím si, že je to pro nás příjemné zpestření. Znám Třinec hlavně díky hokeji. Párkrát jsem tady byl, hrál jsem tu dětské turnaje. Nejsem nováčkem, vím, co krajina a město obnáší,“ vysvětluje Adam Pavlásek, který má k dějišti čtvrtfinálového souboje blíž než ostatní. Sám totiž pochází z Moravskoslezského kraje.

Nutno říci, že volba Třince jako pořadatelského města je čistě pragmatickým rozhodnutím. Právě odtud pochází jedni z nejvýznamnějších partnerů českého daviscupového týmu. A zápas s Francií je poděkováním za jejich dlouholetou podporu.

„Třinec je sportovní město. Byl jsem tady párkrát na hokeji ve staré hale, jednou i v nové. Mám příjemné vzpomínky. Dobře známe diváky z Prahy i z Ostravy a doufáme, že nám budou pomáhat i místní,“ uzavírá nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Radim Sajbot, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme