Troje tepláky a dvě mikiny jsou nutné. Tenistky poznávají kanadskou zimu

České tenistky se v kanadském Québecu připravují na zápas prvního kola nového ročníku Fed Cupu. Za sebou mají několik tréninků v dějišti zápasu a také oficiální tiskovou konferenci. Kvůli velkým kanadským mrazům se na procházky po městě musely pořádně vybavit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky zprava Denisa Allertová, Tereza Smitková, Lucie Hradecká a Karolína Plíšková před zápasem v Kanadě

České tenistky zprava Denisa Allertová, Tereza Smitková, Lucie Hradecká a Karolína Plíšková před zápasem v Kanadě | Zdroj: ČTK

„Vypadalo to na velkou akci, dorazí Genie, přijde plno lidí. Ale teď, když víme, že nebude, je to těžší, lidi trochu zklamaní, když slyšeli, že Bouchardová nepřijede. Víme, že nebude hrát ani Petra, Lucy od vás z Česka. Škoda, mohlo to být velké, ale nedá se nic dělat,“ lituje Richard z kanadské tenisové asociace.

„Snad fanoušci přijdou i tak. Je to pro nás velká událost, hrát proti nejlepšímu týmu světa posledních let. Pro naše tenistky to mohou být životní zápasy, bude to dobré, musíme to brát pozitivně,“ říká pořadatel při vyvěšování české vlajky.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými tenistkami mluvil před víkendovým fedcupovým zápasem reportrér ČRo Jaroslav Plašil

Také kapitán českého týmu Petr Pála by uvítal, kdyby přišlo co nejvíc fanoušků. „Je vždycky lepší, když je venku atmosféra. Je to takový správný adrenalin. Doufám, že lidí bude dostatek, pro utkání by to bylo fajn.“

„Na papíře jsme favority, toho se nezříkáme. Musíme se na to připravit a utkání zvládnout,“ přeje si Pála.

Zatím může sledovat, jestli jeho svěřenkyně nepodceňují zdejší chladné počasí, a v tomto směru může být klidný. „První den jsme se byly podívat po nějakých čepicích, abychom měly stejné. Nakonec se nám povedlo ulovit takové krásné bílé,“ popisuje Lucie Hradecká.

Dobré ráno se sněhulákem, možná tomu ani ...

I teď v zimě si prý troufne na prohlídku svého oblíbeného města. „Na procházku jsou povinnost troje tepláky, dvě mikiny, péřová bunda, čepice a šála. Dalo se vyjít ven, není to tak hrozné, ale člověk se musí vyloženě dobře obléct,“ vysvětluje přemožitelka Any Ivanovićové z nedávného Australian Open.

Ale i na velkou zimu se dá zvyknout. „Byl to docela šok, ale dnes už jsme říkaly, že to není až tak hrozné, když je -18. Předtím bylo -25,“ usmívá se v dějišti zápasu nová hráčka v českém týmu Denisa Allertová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme