Turnaj mistrů ovládl Roger Federer

Ve finále Turnaje mistrů v Londýně porazil se radoval Švýcar Roger Federer. Svého soupeře Rafaela Nadala ze Španělska porazil po setech 6:3, 3:6, 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prvním postupujícím na TM je Roger Federer

Prvním postupujícím na TM je Roger Federer | Zdroj: ČTK

Federer se svým pátým triumfem na Turnaji mistrů zařadil vedle Ivana Lendla a Peta Samprase. Samotné finále přineslo vynikající tenis. První dva sety byly vyrovnané, každý hráč ztratil jedno podání. Ve třetí sadě už kraloval Federer.

Jako první přišel o podání v prvním setu Nadal, když Federer proměnil hned první brejkbol, který si v zápase vypracoval. Vzápětí při svém podání ukončil švýcarský tenista první sadu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za finálovým zápasem Turnaje mistrů se ohlíží Jaroslav Plašil

Ve druhém setu se Španěl vrátil do hry, ve čtvrtém gamu sebral svému soupeři servis a odskočil na 3:1. Pak už set bez problémů doservíroval k vítězství.

Rozhodující dějství mělo podobný scénář jako druhá sada akorát v opačném gardu. Ve čtvrté hře prolomil Federer servis Nadalovi a světová jednička rezignovala. Federer opanoval hru a po hodině a sedmatřiceti minutách si mohl vychutnat pátý titul na Turnaji mistrů.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,070.000 dolarů):
Finále

Federer (2-Švýc.) – Nadal (1-Špa.) 6:3, 3:6, 6:1.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme