Turnaj mistryň zná první semifinalistky, Šafářová v deblu nepostoupila

Červená skupina na Turnaji mistryň v Singapuru již zná postupující do semifinále. Polka Agniezska Radwaňská si v ranním zápase připsala již pětistou výhru v kariéře, dál jde i Maria Šarapovová. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou musely skrečovat svůj poslední zápas ve skupině a nepostoupily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo | Zdroj: Reuters

K udržení naděje na postup nesměly Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová ztratit proti Caroline Garciové a Katarině Srebotnikové více než 3 hry. O jejich vypadnutí bylo jasno velmi rychle, když se soupeřky ujaly vedení 4:1 v prvním setu.

Na americké spoluhráčce Lucie Šafářové bylo od začátku zápasu znát zranění levé nohy. Po prohrané první sadě ještě nastoupila do druhého setu, ale za stavu 0:3 česko-americký pár musel zápas skrečovat.

Zatímco v Bílé skupině, ve které hrají obě Češky Lucie Šafářová a Petra Kvitová, se o postupujících do další fáze Turnaje mistryň rozhodne až zítra, Červená skupina už má jasno.

Polská tenistka Agniezska Radwaňská nastoupila proti nejvýše nasazené Simoně Halepové z Rumunska. V případě, že by Rumunka vyhrála, mohla by se Radwaňská s turnajem rozloučit.

Petra závěr sezony zvládne, věří kondiční trenér tenistky Kvitové

Číst článek

Hned v prvním gemu zápasu přišla Polka o své podání a vypadalo to, že Halepová hraje v náramné formě. Ale i druhá tenistka světa následně přišla o své podání a první set zůstal otevřený. Nakonec dospěl až do tie-breaku. V něm byla Radwaňská dva míče od vyřazení. Nakonec však prokázala lepší nervy a odmítla svůj konec v turnaji.

V druhém setu se hrál hodně fyzický tenis plný překrásných dlouhých výměn. Halepová byla viditelně unavená, v přestávkách se dlouze vydýchávala a navrch začínala mít Radwaňská. Ta sebrala soupeřce hned druhé podání a proměnila druhou sadu ve svou exhibici.

Radwaňská se nakonec radovala z výhry v poměru 7:5 a 6:1.

Ruska Maria Šarapovová postoupila do semifinále Turnaje mistryň | Foto: Reuters

V dalším utkání se proti sobě postavily světová čtyřka Šarapovová a italská teniska Flavia Pennetaová. V první sadě se favorizovaná Ruska nemohla dlouho dostat do tempa a Pennetaová dlouho tlačila. První podání ztratila až v osmém gemu. Šarapovová se dostala do hry a celý set ovládla 7:5.

Druhou sadu Ruska zvládla s klidem a vyhrála i své třetí utkání ve skupině. S osmou tenistkou světa Flavii Pennetaovou si poradila 7:5 a 6:1.

Šafářovou zastavilo zranění spoluhráčky. S postupem jsme nepočítaly, přiznává

Číst článek

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Červená skupina:
A. Radwaňská (5-Pol.) - Halepová (1-Rum.) 7:6 (7:5), 6:1, Šarapovová (3-Rus.) - Pennettaová (7-It.) 7:5, 6:1.
Konečná tabulka:
1. Šarapovová 3 3 0 6:1 3
2. Radwaňská 3 1 2 3:4 1
3. Halepová 3 1 2 2:4 1
4. Pennettaová 3 1 2 2:4 1

Čtyřhra:
Bílá skupina:
Garciaová, Srebotniková (5-Fr./Slovin.) - Matteková-Sandsová, Šafářová (2-USA/ČR) 6:2, 3:0 skreč, Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) 7:5, 6:4.

Konečná tabulka:
1. Muguruzaová, Suárezová 3 2 1 4:2 2
2. Chan Hao-ching, Chan Yung-jan 3 2 1 4:2 2
3. Garciaová, Srebotniková 3 1 2 1:4 1
4. Šafářová, Matteková-Sandsová 3 1 2 2:3 1

Stanislav Zbyněk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme