Udělal jsem maximum, smutnil po prohře s Austrálií Lukáš Rosol

Čeští tenisté neodvrátili pád do daviscupové baráže. S Australany v Ostravě prohráli 2:3 na zápasy. Výsledkově o tom bylo rozhodnuto po čtvrtém duelu, ve kterém Lukáš Rosol nestačil na Bernarda Tomica, ale prakticky už možná mnohem dříve.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Lukáš Rosol a daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil (archivní foto)

Zklamaný Lukáš Rosol a daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Neúčast největších opor a tahounů posledních ročníků Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, s tím související volba povrchu, která Australanům neškodila tolik, jako by jim třeba mohla ubližovat antuka.

Navíc malá sebedůvěra lídra současného českého týmu Lukáše Rosola, který za sebou jako kouli u nohy táhne sérii špatných výsledků. To všechno mělo na pád do baráže zřejmě mnohem větší vliv než samotná porážka domácí jedničky s tou Australskou ve čtvrtém zápase víkendu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Rosol prohrál obě dvouhry a český tým tak podlehl v utkání Davis Cupu Austrálii 2:3 na zápasy

„Mrzí mě to o to víc, že v Davis Cupu nehraju jenom za sebe, ale za celou zemi. Lidé chtějí, aby se hráč ukázal, ale ten se kolikrát nezavděčí,“ říkala se smutkem v hlase česká jednička.

Je snadné házet veškerou vinu házet na Lukáše Rosola, kterému někteří fanoušci vyčítají ztracené první a pro vývoj celého daviscupového zápasu hodně důležité utkání.

Nebyli v týmové šatně, když zklamaný český tenista brečel po ztraceném utkání, které měl vyhrát. Jsou občas nekompromisní jako muž, který před servisem Lukáše Rosola do ticha na celou halu zařval ‚začni už hrát‘.

„To jsem slyšel. Lidi to takhle vidí a neznají zákulisní věci. Je jasné, že chci udělat bod, aby se hrálo dál,“ říkal Lukáš Rosol v otevřeném rozhovoru pro Radiožurnál. S tím, že teď bude označovaný za viníka je smířený, to už tak podle něj chodí.

Davis Cup: Rosol prohrál s Australanem Tomicem 0:3, Čechy čeká baráž

Číst článek

„Co mám dělat. Byl jsem nominovaný, udělal jsem maximum. Tomáš Berdych se připravuje na větší turnaje, chce jít žebříčkem nahoru, chápu, respektuju. Radek není zdravý. Měl jsem také nějaké problémy, ale nastoupil jsem a jede se dál. V září čeká baráž.“

Českému týmu a Lukáši Rosolovi se teď zrovna v Ostravě nedařilo, tak jak by potřeboval, padá do baráže. Lukáš Rosol bere na sebe porážku v prvním zápase, ten měl vyhrát a moc si to vyčítá, ale chuť dál případně reprezentovat mu to nesebere.

„Když se daří, tak je člověk národní hrdina. Když se nedaří, tak se na něj všechno svede. Ale nechci říct, že byli diváci špatní, to vůbec ne. Fandili až do konce a patří jim velký dík. Drželi mě celou dobu, ale holt to prostě nevyšlo.“

 

Daviscupový víkend ve vítkovické hale přinesl tento smutný příběh Lukáše Rosola. Ale s mírnou nadsázkou řečeno, nešťastná páteční porážka týmové jedničky zase pomohla k tomu, že dostali v deblu šanci oba mladíci.

Adam Pavlásek a Jiří Veselý pak předvedli strhující partii, na kterou ještě mohou v dalších letech v reprezentaci navazovat.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme