Úvod Petry Kvitové na Turnaji mistryň potvrdil, že se jí proti nejlepším letos nedaří

Tenistka Petra Kvitová sice bojuje počtvrté v řadě na Turnaji mistryň a také svou současnou sezonu může stále považovat za velmi úspěšnou. Jedna věc se jí ale v tomto roce nedaří, až na jedinou výjimku zatím neumí porážet hráčky z nejlepší světové desítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová prodloužila v úvodním zápase na Turnaji mistryň své letošní trápení proti hráčkám Top 10

Petra Kvitová prodloužila v úvodním zápase na Turnaji mistryň své letošní trápení proti hráčkám Top 10 | Zdroj: ČTK

„Vůbec si to neuvědomuju, nevím o tom,“ říká Petra Kvitová, která má v této sezoně i po úvodním duelu na Turnaji mistryň v Singapuru na svém kontě jen jedinou výhru nad hráčkou světové desítky. Naproti pěti porážkám.

Přitom české tenistce dlouhodobě o poznání víc vyhovovalo, když mohla bojovat s lepšími tenistkami, zatímco role velké favoritky ji často svazovala. Ostatně ukazuje to i dlouhodobá statistika, ve které je Kvitová po zápase s Polkou Agnieszkou Radwaňskou jenom lehce v minusu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepříznivé letošní výsledky proti nejlepším světovým tenistkám rozebíral s Petrou Kvitovou přímo v Singapuru Jaroslav Plašil

„Mám ráda velké zápasy, akorát na ně potřebuju být fyzicky i psychicky připravená. Není to sice tak, že bych nebyla připravená, ale síly, které bych potřebovala na takový zápas, teď nejsou,“ vysvětluje rodačka z Fulneku.

Petra Kvitová by si ještě ráda svou bilanci s hráčkami Top 10 v této sezoně vylepšila a na Turnaji mistryň k tomu bude mít v bílé skupině ještě dvě příležitosti.

Hned v prvním případě bude čelit vůbec největší výzvě. Pokud si chce uchovat reálnou šanci na postup do semifinále, musí porazit Marii Šarapovovou, se kterou už letos dvakrát prohrála a kterou v dokončeném zápase porazila naposledy ve finále Wimbledonu v roce 2011.

Čtvrteční duel s Ruskou může být soubojem dvou zklamaných či naštvaných. Obě rozhodně měly hru na to, aby své úvodní soupeřky v Singapuru porazily, jenže nepovedlo se to ani jedné.

„Co jsem viděla, tak Maria hrála proti Carolině (Wozniacké) hodně riskantně a kazila to stejné co já. Takže jsme na tom víceméně podobně,“ dodala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme