V Davis Cupu začne Rosol s Kokkinakisem, pak se střetne Veselý s Tomicem

V utkání 1. kola Davis Cup se Česká republika střetne s Austrálií. Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil se musí obejít bez tradičních opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Do úvodní dvouhry tak nastoupí Lukáš Rosol, po něm se představí Jiří Veselý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští tenisté přeed zápasem Davis Cupu s Austrálií. Zleva Lukáš Rosol, kapitán Jaroslav Navrátil a Jiří Veselý

Čeští tenisté přeed zápasem Davis Cupu s Austrálií. Zleva Lukáš Rosol, kapitán Jaroslav Navrátil a Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

Jednička českého týmu Lukáš Rosol, kterému patří na žebříčku ATP 31. místo, se v úvodní dvouhře utká s Thanasim Kokkinakisem. Ten se na žebříčku pohybuje až ve druhé stovce.

Čekalo se, že to bude spíše zkušený Hewitt nebo vynikající servisman Groth, kdo bude plnit roli australské dvojky pro páteční program. Že to bude nakonec Kokkinakis, to překvapilo i kapitána Jaroslava Navrátila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Rosol nastoupí v úvodním utkání Davisova poháru proti Austrálii a veří, že přinese do šatny i první bod.

„Počítal jsem, že postaví Hewitta. Nicméně Kokkinakis je velice talentovaný hráč, má dobrou sezonu, kapitán ho tady týden sleduje. Proto mu asi dal šanci.“

To, jak Kokkinakis svoji příležitost využije, může ovlivnit svým výkonem Lukáš Rosol.

„Jsem rád, že mám tu čest nastoupit v prvním zápase a věřím, že se mi podaří přivést do šatny první bod. Je pro mě překvapením, že nastoupí Kokkinakis, ale pravděpodobně zvolili toho nejlépe připraveného hráče,“ řekl k úvodnímu duelu Lukáš Rosol.

Ve druhé dvouhře pak změří síly česká dvojka Jiří Veselý s jedničkou v australském týmu Bernardem Tomicem. Český hráč je v současnosti na 45. příčce v žebříčku ATP, jeho soupeři patří o sedm míst lepší pozice.

„Důležitý bude začátek zápasu. Když se mi podaří vstup, tak se pak hraje líp. Věřím, že mně pomůže publikum a využiju veškerých zbraní, abych utkání dotáhnul do vítězného konce,“ říká odhodlaně Veselý.

Los 1. kola Davisova poháru ČR - Austrálie (tvrdý povrch, ČEZ Arena, Ostrava):

Pátek (15:30): Rosol (31.) - Kokkinakis (133.), Veselý (45.) - Tomic (38.)
Sobota (13:30): Pavlásek, Mertl - Groth, Hewitt.
Neděle (13:30): Rosol - Tomic, Veselý - Kokkinakis.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme