V Indian Wells skončili Berdych i Kvitová, vypadli s Raonicem a Radwaňskou

Na prestižním tenisovém turnaji v americkém Indian Wells skončili oba nejvýše nasazení čeští hráči. Petra Kvitová nestačila ve čtvrtfinále na Agnieszku Radwaňskou, Berdych prohrál osmifinálový zápas s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych v 3. kole Australian Open

Tomáš Berdych v 3. kole Australian Open | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová odehrála lepší zápas než při předchozích vystoupení v Indian Wells, na postup přes žebříčkově kvalitnější soupeřku jí to ale nestačilo. Radwaňská se díky výhře 6:2 a 7:6 příští týden stane světovou dvojkou. Kvitová se za postup do čtvrtfinále posune na 7. místo.

Po jednoznačně ztraceném prvním setu mohla Petra Kvitová vyrovnat. Vedla 5:3 a podávala. Při vlastním servisu se ale nedostala k ani jednomu setbolu a Polka vyrovnala.

V rozhodujícím tie-breaku Radwaňská vracela Kvitové míčky z pozic daleko mimo kurt a několikrát jí pomohlo i štěstí s páskou. První mečbol za stavu 6:2 ještě rodačka z Fulneku odvrátila, na tvrdé podání při druhém už nestačila a šla k síti pogratulovat vítězce.

O prohře Tomáše Berdycha s Milosem Raonicem rozhodl jeden ztracený servis a obrovská chyba v rozhodujícím okamžiku.

V prvním setu za šestý nasazený hráč turnaje přišel o podání za stavu 4:4 a daroval Kanaďanovi první set. Ve druhé sadě diváci žádný úspěšný brejkbol neviděli a rozhodl tie-break.

Berdych v něm nevyužil dva setboly a odvrátil dva mečboly soupeře. Proti tomu třetímu ale poslal do autu snadnou smeč a po 110 minutách prohrál 4:6 a 6:7.

Výsledky tenisového v Indian Wells:
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Raonic (12-Kan.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 7:6 (9:7).

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kvitová (8-ČR) 6:2, 7:6 (7:3).

Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.) - Kingová, Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6:4, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme