V semifinále Fed Cupu se Češky utkají se silnými Švýcarkami s Hingisovou v sestavě

České tenistky se radují z postupu do dalšího fedcupového semifinále a právě o něm už také pár měsíců dopředu přemýšlejí. Vůbec poprvé pod úspěšným kapitánem Petrem Pálou si zahrají proti Švýcarsku, za které nastupuje i někdejší světová jednička Martina Hingisová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou získaly rozhodující bod v utkání proti Rumunkám v závěrečné čtyřhře

Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou získaly rozhodující bod v utkání proti Rumunkám v závěrečné čtyřhře | Zdroj: ČTK

Jestli jedna z nejlepších tenistek historie Martina Hingisová skutečně nastoupí, jisté není, a jasné není ani to, zda se bude hrát v Ženevě, která je teď zřejmě nejvíce pravděpodobnou variantou. Ale jsou věci, se kterými už české tenistky počítat mohou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švýcarsko velmi těžký soupeř, říká po postupu do semifinále fedcupová reprezentantka Barbora Strýcová

„Každopádně to bude velmi těžký soupeř a navíc budeme hrát opět venku. Mají dvě hráčky v top 20, takže to bude opět těžký zápas. My máme ale také skvělé hráčky a uvidíme, jak to bude a kdo bude hrát,“ říká Barbora Strýcová, která by ale pochopitelně chtěla být u toho, až se české tenistky 16. a 17. dubna ve Švýcarsku představí.

„Uvidíme, jestli budou holky zdravé a jak se kdo bude cítit. Bude to ale strašně těžké utkání, protože mají dvě hráčky v singlu v desítce (ve skutečnosti v patnáctce, pozn. red.), zatímco Martina Hingisová by už konečně mohla prohrát nějakého debla, ani nevím, kdy prohrála naposled. Je to excelentní hráčka. Od té doby, co se vrátila a hraje debly, tak jsem jí několikrát viděl a je to samozřejmě paráda,“ vyjmenoval Petr Pála přednosti Švýcarek, které mají v současnosti podobně kvalitní výběr, jako je ten český.

Hrdinka určitě nejsem, hlásila po svém vystoupení ve Fed Cupu Karolína Plíšková

Číst článek

Vedle nejslavnější švýcarské hráčky jsou těmi výbornými singlistkami dvě tenistky na hranici nejlepší světové desítky Timea Bacsinská a Belinda Benčičová, které už zmíněná Martina Hingisová pomáhá svými radami.

„Myslím, že Belinda má hodně potenciálu a že má talent. Oproti poslednímu roku, kdy vyhrála dva turnaje, jeden z nich dokonce proti Sereně (Williamsové, pozn. red.), se určitě zlepšila. Ještě může zlepšit dvě nebo tři věci a už je skoro v desítce, tak doufám, že tak bude pokračovat dál,“ přeje vlastně i sobě Martina Hingisová, jež by s Belindou Benčičovou mohla nastoupit ve fedcupovém deblu proti českým tenistkám a třeba také na olympijském turnaji v Riu.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme