V sezoně se Nišikori trápil, ale na US Open vyřadil Djokoviće a září

Japonský tenista Kei Nišikori zvládá v těžkých klimatických podmínkách na US Open jeden dlouhý zápas za druhým. A po senzační výhře nad Srbem Djokovićem si zahraje finále grandslamového turnaje, ve kterém se utká s Chorvatem Čiličem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonec Kei Nišikori se raduje na US Open po semifinálové výhře nad Srbek Djokovićem

Japonec Kei Nišikori se raduje na US Open po semifinálové výhře nad Srbek Djokovićem | Zdroj: Reuters

Finalistu mužské dvouhry z Asie uvidí fanoušci na grandslamovém turnaji úplně poprvé, ale nejen kvůli tomuto historickému zápisu byl Kei Nišikori po svém zatím posledním vítězství v New Yorku zaskočený.

Porazil nejlepšího tenistu světa Srba Novaka Djokoviće, a chvilku mu trvalo, než se toho vzpamatoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to úžasný pocit porazit nejlepšího hráče světa, nemohl uvěřit po vítězství nad Djokovićem Nišikori

„Je to úžasný pocit porazit nejlepšího hráče světa. Podmínky byly opravdu drsné, ale na velké vlhko jsem byl připravený i na to, že tady můžu být dlouho. Teď se musím připravit na finálový zápas,“ snažil se na centrálním dvorci popsat své pocity Kei Nišikori.

Zatímco ještě třeba v březnu to byl zkroušený muž, který musel kvůli zranění odstoupit z výtečně rozehraného turnaje v Miami a pak vzdát i historické čtvrtfinále Davisova poháru proti České republice, teď mohl cítit velkou satisfakci.

A možná i díky častějším pauzám v sezoně se teď dostal do výtečné formy a fyzické kondice.

„Moc toho před turnajem nenahrál a měl velkou přestávku. Mohl se skvěle připravit a hrál skvělý tenis. Gratuluji mu, byl lepším hráčem,“ uznal Novak Djoković, který se s těžkými klimatickými podmínkami pral na kurtu evidentně mnohem hůř, než soupeř se dvěma pětisetovými bitvami v nohách.

Chorvat Čilič vyřadil Federera a ve finále US Open vyzve Nišikoriho

Číst článek

Takže někteří srbští reportéři spekulovali o zdravotním stavu světové jedničky, ale nejvýše nasazený muž turnaje nehledal výmluvy.

„Bylo to stejné pro oba, nebylo jednoduché hrát v těchto podmínkách. On přitom strávil oproti mně na kurtu mnohem víc času, zkrátka dokázal hrát v těchto podmínkách lépe, než já.“

Že ale nemusí být všechno ideální, naznačil Novak Djoković v jedné ze svých dalších odpovědí. Příští týden měl být lídrem srbského týmu v utkání Davisova poháru v Indii.

„Musím mluvit s kapitánem a uvidíme, jestli budu cestovat do Indie nebo ne, stále to nevím.“

To Kei Nišikori má program jasný, v pondělí ho jako prvního muže z Asie čeká grandslamové finále.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme