V Singapuru byla Petra Kvitová prázdná, v Praze jí energii dodají fanoušci

České tenistky už se připravují na finálový zápas Fed Cupu v kompletním složení. Do Prahy už dorazila i týmová jednička Petra Kvitová, která si dnes v libeňské hale poprvé před víkendovým duelem s Německem zatrénovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úsměv Petře Kvitové při prvním tréninku na finále Fed Cupu nechyběl, energii očekává od fanoušků

Úsměv Petře Kvitové při prvním tréninku na finále Fed Cupu nechyběl, energii očekává od fanoušků | Zdroj: ČTK

„Péťa je ve své klasické pohodě na Fed Cup. Na to, že to byl první trénink, hrála velice dobře. Měla jsem problém to stíhat,“ hodnotí Lucie Hradecká, která na kurtu s Petrou Kvitovou strávila hodinu.

„První tréninky jsou o tom, aby si člověk zvyknul na prostředí, kurt, míč. Povrch je hodně rychlý, placatější údery hodně sjíždí, takže bude platit rychlost. Servis bude silná zbraň, ale je to první trénink, takže se to těžko odhaduje. Mám několik dní, abych si zvykla,“ říká po prvním tréninku Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

První trénink Petry Kvitové před finále Fed Cupu sledoval i reportér ČRo Martin Charvát

Po návratu z Turnaje mistryň v Singapuru měla Kvitová několik dní volno, ale potom se znovu začala chystat na úplně poslední akci v ženském tenisovém kalendáři, zatímco si většina jejích soupeřek už užívá dovolené.

„Sezona už je trošku delší. Radši už bych odpočívala, ale prodloužení Singapurem a Fed Cupem by si přál každý a já nejsem výjimka. Fed Cup je něco, co bych vždy chtěla hrát a jsem ráda, že jsme opět ve finále. Že je to na konci, nevadí. Potom už bude volno,“ těší se čtyřiadvacetiletá tenistka.

Vidina volna je pro českou tenistku hodně důležitá, náročná sezona ji totiž hodně vyčerpala:

„Cítím se trošku lépe, ale myslím, že tady mi energie bude zpřístupněná fanoušky, všechno mě požene dopředu. V Singapuru jsem byla hodně prázdná, takže to nebylo lehké, ale odpočinula jsem si, trénuju a doufám, že to bude lepší,“ připomíná hlavní hvězda českého fedcupového týmu.

V českém družstvu je momentálně 5 hráček, pro samotné finále ale zbudou jen čtyři tenistky. Kapitán Petr Pála už ví, koho v pátek před losem napíše, ale řekne to až na poslední chvíli.

„Je to kvůli Němkám. Proč bychom měli něco říkat dopředu, aby si to potom mohly uzpůsobit. Třeba ne, ale když člověk má tu možnost, není důležité, aby se to ve středu vědělo,“ odůvodňuje Petr Pála.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme