V termínu Laver Cupu nevidím problém, řekl Berdych. Pozici Federerova průvodce si užíval

EXKLUZIVNĚ. Nejúspěšnější tenista profesionální éry Roger Federer byl na pár hodin v Praze. Osobně přijel představit novou týmovou soutěž Laver Cup. Spoluhráčem slavného Švýcara ve výběru Evropy bude s velkou pravděpodobností také Tomáš Berdych, který dnes Federera na návštěvě doprovázel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Tomáš Berdych na Staroměstském náměstí

Roger Federer a Tomáš Berdych na Staroměstském náměstí | Foto: Filip Jandourek

Oba tenisté si spolu nejprve zahráli tenis na parníku. Později se dostali také na Staroměstské náměstí, kde propagovali Laver Cup. Týmová soutěž se v Praze odehraje v září. Kromě toho stihl Tomáš Berdych Rogera Federera po Praze trochu provést. Švýcar jej poté označil za schopného průvodce.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Máme neuvěřitelné fanoušky,“ říká Tomáš Berdych o českých příznivcích

Tomáši, jaká pro vás byla zkušenost provázet Rogera po Praze?
Je to něco úplně jiného. Nádherná zkušenost a hlavně se spojitostí, že se jednalo o Rogera, kterému se navíc začátek rok povedl. Načasování bylo nádherné.

Vy jste asi vůbec první tenista, proti kterému po titulu z Australian Open nastoupil.
Nikdo jiný asi ještě nebyl. Myslím, že je hezké, že při Laver Cupu budeme na jedné straně. V tom bude soutěž unikátní, že lidé budou mít možnost vidět hráče, kteří tvořili tenisovou historii vzájemnými zápasy, ale teď budou v jednom týmu. Formát je to určitě zajímavý.

Je pro vás Laver Cup lákavější kvůli termínu? Sezona je těžká, program nabitý, ale už bude po grandslamech.
Turnaj je dobře vymyšlený, takže co se termínu týče, neviděl bych v tom problém. Navíc ty zápasy nebudou extrémně dlouhé. Když se věci dobře naplánují, tak se na ně čas najde. Nemůže být nic lepšího, když se první ročník koná v Praze.

Federer si zahrál na parníku s Berdychem a těší se na Laver Cup řekl Švýcar

Číst článek

Může prvek domácího hráče zafungovat u českých fanoušků?
Máme neuvěřitelné fanoušky, jsou tenisové publikum. Kolikrát jsme si to vyzkoušeli sami a myslím, že to byl jeden z faktorů, které hrály roli v rozhodování o pořadatelství. Moc lepších příležitostí vidět skvělý tenis už asi nikdy mít nebudou.

Jaroslav Plašil, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme